Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΟ Νουρής στην Ελβετία για εξασφάλιση χορηγίας €10εκ. για διαχείριση του μεταναστευτικού

Ο Νουρής στην Ελβετία για εξασφάλιση χορηγίας €10εκ. για διαχείριση του μεταναστευτικού

Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους €10 εκ. για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο θα υπογράψει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής κατά την επίσκεψή του στην Ελβετία.  Η συμφωνία θα υπογραφεί από τους Υπουργούς των δυο χωρών το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο του Ελβετικού Μηχανισμού Στήριξης ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν υπέρμετρο μεταναστευτικό βάρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Υπουργός Εσωτερικών θα υπογράψει με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Συνομοσπονδίας της Ελβετίας, Karin Keller-Sutter, συμφωνία χρηματοδότησης ύψους περίπου €10 εκ., για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο.

Η συμφωνία θα υπογραφεί από τους Υπουργούς των δυο χωρών το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο του Ελβετικού Μηχανισμού Στήριξης ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν υπέρμετρο μεταναστευτικό βάρος.

Κατά την παραμονή του στη Βέρνη, ο κ. Νουρής θα έχει και διμερή συνάντηση με την Ελβετίδα Υπουργό κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών των δύο χωρών για ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες ασύλου.

Τον Υπουργό θα συνοδεύουν ο Διευθυντής του Γραφείου του Λοΐζος Μιχαήλ, ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Κυπριανού, η Ανώτερη δικηγόρος της Δημοκρατίας, Γιάννα Χατζηχάννα και ο λειτουργός της Υπηρεσίας Ασύλου Γιάννης Καραγιώργης.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης