Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο κατακόκκινο οι τιμές καυσίμων και ο κόσμος... τρολλάρει

Στο κατακόκκινο οι τιμές καυσίμων και ο κόσμος… τρολλάρει

Ποικίλες οι αντιδράσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μέσα από τον αυτοσαρκασμό προσπαθούν να καθησυχαστούν με της καινούργιες αυξήσεις στα καύσιμα. Σήμερα το πετρέλαιο κίνησης έφτασε στα €1,999 στο πιο ακριβό πρατήριο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Λιανικών Τιμών Καυσίμων, της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.

Κατά μέσο όρο, το πετρέλαιο κίνησης κυμαίνεται στα €1,914, ενώ στο πιο φτηνό πρατήριο μπορεί να βρεθεί και με €1,808. Η βενζίνη 95 οκτανίων κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα €1,806. Η πιο φθηνή βενζίνη 95 οκτανίων πωλείται στα €1,755, ενώ η πιο ακριβή στα €1,867.

Σύμφωνα με την σελίδα fueldaddy.com.cy, για την Επαρχεία Λεμεσού συγκεκριμένα το πετρέλαιο κίνησης κυμαίνεται στα  €1,999 ενώ το πιο φτηνό στα  €1,839.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων, Σάββας Προκοπίου, η διακύμανση ανάμεσα στα πρατήρια φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη και αυτό οφείλεται στη διαφορετική χρονική στιγμή που εφοδιάζονται τα πρατήρια διαφορετικών εταιρειών.

«Οι αυξήσεις των εταιρειών δεν γίνονται τις ίδιες μέρες», επισημαίνοντας ότι πρατήρια ίδιας εταιρείας πρέπει να έχουν παρόμοιες τιμές. «Αν δείτε αυτές τις διαφορές σε πρατήρια ίδιων εταιρειών, τότε υπάρχει θέμα», σημείωσε.

Όσον αφορά μελλοντικές αυξήσεις στις τιμές, ο κ. Προκοπίου σημείωσε ότι είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει αν και πότε θα υπάρχουν μειώσεις στο πετρέλαιο διεθνώς και οι προβλέψεις το τελευταίο διάστημα δεν επαληθεύονται, είπε.

Με αυτές τις εξελίξεις αρκετοί πολίτες άρχισαν να αναπολούν ακόμη και τις εποχές lockdown εν καιρώ πανδημίας, αφού το θέμα της μετακίνησης έχει ήδη μετατραπεί σε μια εφιαλτική κατάσταση. Πιο κάτω έχουμε μαζέψει κάποιες από τις αντιδράσεις του ελληνόφωνου twitter και Facebook.

Limassol Today - ΒΕΝΖΙΝΗ
Limassol Today - τουιτ

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης