Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΤώρα πια θα "ξεμπροστιάζονται" οι παραπλανητικές διαφημίσεις

Τώρα πια θα “ξεμπροστιάζονται” οι παραπλανητικές διαφημίσεις

Ο Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης κατάλληλος μηχανισμός εξέτασης παραπόνων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης (ΦΕΔ), αναγνωρίζοντάς τον ως κατάλληλο μηχανισμό χειρισμού παραπόνων που αφορού στις Παραπλανητικές και Συγκριτικές Διαφημίσεις. Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η υπουργός Νατάσα Πηλείδου και η Πρόεδρος του Φορέα Σωτηρούλλα Σωτηρίου.

Η κ. Πηλείδου χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΦΕΔ να αιτηθεί αναγνώρισης από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, μία εξέλιξη η οποία έρχεται να καλύψει την ανάγκη ύπαρξης μηχανισμού για χειρισμό παραπόνων που αφορούν παραπλανητικές και αθέμιτα συγκριτικές διαφημίσεις.

Όπως εξήγησε η Υπουργός, από τώρα και στο εξής, όταν η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών λαμβάνει ένα παράπονο το οποίο αφορά παραπλανητική διαφήμιση εμπορευόμενου προς εμπορευόμενο ή αθέμιτα συγκριτική διαφήμιση εμπορευόμενου προς εμπορευόμενο και/ή καταναλωτές, δύναται να ζητήσει από τον παραπονούμενο να προσφύγει στον ΦΕΔ για εξέταση του παραπόνου του.

Η απόφαση του Φορέα θα κοινοποιείται στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, η οποία είτε θα την υιοθετεί, είτε θα προβαίνει σε περαιτέρω διερεύνηση, εάν χρειάζεται, πριν λάβει την τελική της απόφαση για το παράπονο του καταναλωτή.

Εκ μέρους του Φορέα, η Πρόεδρος κ. Σωτηρούλλα Σωτηρίου ανέφερε πως ο ΦΕΔ είναι ο καταλληλότερος μηχανισμός για την εξέταση παραπόνων που αφορούν σε παραπλανητικές και συγκριτικές διαφημίσεις.

«Προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην κοινή μας προσπάθεια για μια εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και προστατεύει τους καταναλωτές. Ήδη στα 10 χρόνια λειτουργίας του ο ΦΕΔ έχει χειριστεί πάνω από 180 υποθέσεις και στην ιστοσελίδα του βρίσκονται δημοσιευμένες πάνω από 80 αποφάσεις.»

Ο Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης θα προβάλει με εκστρατεία στα ΜΜΕ τη δυνατότητα που δίνεται σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να απευθυνθούν στον Φορέα για εξέταση των παραπόνων τους για παραπλανητικές ή συγκριτικές διαφημίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τονίζεται ότι η εξέταση των παραπόνων των καταναλωτών είναι δωρεάν. 

 

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης