Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΗμερίδα κοινωνικοποίησης, συμμετοχικότητας και δράσης στο Τσίρειο Γυμνάσιο

Ημερίδα κοινωνικοποίησης, συμμετοχικότητας και δράσης στο Τσίρειο Γυμνάσιο

Με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και μαθητριών για συμμετοχή, κοινωνικοποίηση και δράση σε μια σύγχρονη κοινωνία, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη Ημερίδα στο Τσίρειο Γυμνάσιο Λεμεσού, ενώ παράλληλα δόθηκε χορηγία χιλίων ευρώ στο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής μέρας, στην παρουσία του Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης Λεμεσού, Στέλιου Θεοφίλου, ο οποίος σε δηλώσεις του χαιρέτησε την πρωτοβουλία που ανέλαβε η διεύθυνση του σχολείου, με την οικονομική στήριξη μέλους του Συνδέσμου Γονέων.

Η Παιδεία και τα σχολεία μας εργάζονται σεμνά και ταπεινά και συνήθως αθόρυβα τις περισσότερες φορές, «προς το συμφέρον του κάθε παιδιού, των εκπαιδευτικών και γενικά της κοινότητας την οποίαν εξυπηρετεί το κάθε σχολείο», ανέφερε ο κ.Θεοφίλου.

Την ίδια ώρα υπέδειξε πως, ενώ στα σχολεία μας γίνονται πολύ παραγωγικές και επωφελείς δράσεις για τα παιδιά, συνήθως δημοσιοποιούνται κάποια δυσάρεστα και ατυχή γεγονότα.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Γυμνασίου, Άκης Θεοδώρου, δήλωσε ότι με τίτλο «Κοινωνικοποίηση, Συμμετοχικότητα και Δράση», η Ημερίδα στόχευε, μέσα από τις σχολικές δράσεις και διαδικασίες, τα παιδιά να βιώσουν και να νιώσουν την ανάγκη της συμμετοχικότητας και της κοινωνικοποίησης, ώστε αύριο να είναι χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες.

«Αν τους μυήσουμε από μικρή ηλικία να συμμετέχουν στις δράσεις του σχολείου, της κοινότητας, της πόλης τους, θα έχουμε αύριο αξιόλογους ανθρώπους στην κοινωνία και αυτό τους βοηθά πάρα πολύ στην ψυχική υγεία και κατ’ επέκταση και μαθησιακά», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, όπου όλοι έφεραν φανέλες με το σύνθημα «Δρώ, Ζω- καλά, Εν- διαφέρομαι, Συν-μετέχω,» τα παιδιά ενημερώθηκαν από ειδικούς για τις σπάνιες γενετικές παθήσεις, συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, ζωγράφισαν, έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν, ενώ δοκίμασαν διάφορα εδέσματα από διάφορες χώρες και έκαναν δεντροφύτευση.

Στην Ημερίδα συμμετείχε και ο γνωστός ηθοποιός και βραβευμένος ως Ευρωπαίος Πολίτης 2020, Κώστας Βήχας, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για τις αξίες του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας και τις εμπειρίες που βίωσε βοηθώντας άπορες οικογένειες και άλλους συμπολίτες μας.

Εκ μέρους εταιρείας, ο διευθυντής του σχολείου παρέδωσε επιταγή ύψους χιλίων ευρώ στο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων και αναμνηστικές ζωγραφιές – πίνακες των παιδιών, στους συμμετέχοντες εθελοντές και υποστηρικτές της Ημερίδας.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης