Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΜονόδρομος το κλείσιμο του Ζωολογικού, είπε στον Δήμαρχο το Κόμμα για τα...

Μονόδρομος το κλείσιμο του Ζωολογικού, είπε στον Δήμαρχο το Κόμμα για τα Ζώα

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Υπό την σκιά μιας σειράς θλιβερών περιστατικών που έχουν να κάνουν με τις κακές συνθήκες που επικρατούν στον Ζωολογικό Κήπο, το Κόμμα για τα Ζώα, πλαισιωμένο και από εκπροσώπους άλλων κομμάτων, φιλοζωικών και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκο Κυριάκου, ξεκάθαρα τέθηκε στον Δήμαρχο ότι υπό τις περιστάσεις, αποτελεί μονόδρομο το κλείσιμο του Ζωολογικού και η μετατροπή του σε χώρο πρασίνου, κάτι το οποίο επιζητεί ο κόσμος της Λεμεσού.

Υποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί πλέον να θυματοποιούνται τα ζώα πίσω από τα κάγκελα, ο κ. Κυριάκου επισήμανε  ότι το Κόμμα για τα Ζώα είναι έτοιμο να βοηθήσει στην μεταφορά των ζώων που βρίσκονται σήμερα στον Ζωολογικό Κήπο της Λεμεσού, εκεί και όπου χρειάζεται, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Για διαβούλευση κάνει λόγο ο Νικολαΐδης

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος εμφανίστηκε αρνητικός στις θέσεις που τέθηκαν από τους συνομιλητές τους οποίους ενημέρωσε ότι το μέλλον του Ζωολογικού θα κριθεί μέσα από διαβούλευση και προ τούτο, όπως ανέφερε, έχει ανατεθεί η σχετική προετοιμασία σε κάποια μη κυβερνητική οργάνωση.

Η στάση αυτή του Δημάρχου, κάθε άλλο παρά ικανοποίησε το Κόμμα για τα Ζώα και, όπως τονίζει ο κ. Κυριάκου  «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμμετέχουμε με οποιοδήποτε τρόπο της οποιασδήποτε διαβούλευσης ή απόφασης του Δήμου με την ουσία θα ξεχνιούνται ή θα δίνεται συγχωροχάρτι για όλες εκείνες τις εγκληματικές ή άλλες συμπεριφορές από την διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου τον διαχειριστή του που δεν είναι άλλος από τον Δήμο Λεμεσού».

Θάνατοι ζώων και έρευνες χωρίς πορίσματα

Εκφράζοντας για μια ακόμα φορά τις σταθερές θέσεις του για την ευημερία την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, το Κόμμα για τα Ζώα, θυμίζει την περίπτωση του ελαφιού που κρεμάστηκε σε περίφραξη και πέθανε, για την οποία, όπως είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο, διατάχθηκε έρευνα χωρίς όμως να δημοσιοποιηθεί κανένα πόρισμα.

Κάνει επίσης αναφορά στο καγκουρό και άλλα νεκρά ζώα του Ζωολογικού που βρέθηκαν πεταμένα στον πρώην σκυβαλότοπο  στο Βατί, για οποία επίσης θα γινόταν έρευνα αλλά μέχρι σήμερα κανένας δεν έμαθε ποιος ευθυνόταν γι’ αυτό το περιστατικό.

Επιπλέον, το Κόμμα για τα Ζώα θέτει και μια σειρά άλλων ερωτημάτων που αφορούν το καθεστώς που επικρατεί στον Ζωολογικό Κήπο, όπως:

-Τι έγινε η έρευνα που αφορούσε τον θάνατο του γάτου Μπερτόν και γατί  δεν δόθηκε στην δημοσιότητα το πόρισμα που αφορά τα ευρήματα με τις αλλεπάλληλες νεκροτομές και τις τοξικολογικές εξετάσεις;

-Τι έγινε και γιατί πέθαναν οι αλιγάτορες στον Ζωολογικό και που είναι οι έρευνες και τα ευρήματα τους;

-Ποια ενημέρωση έχουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες οι οποίες είναι εντεταλμένες να εφαρμόσουν την εθνική νομοθεσία Κ.Δ.Π. 81/2002 που αφορά την λειτουργία των Ζωολογικών Κήπων;

«Αν όλα αυτά δεν ξεκαθαριστούν, τότε ούτε ρόλο, ούτε λόγο έχουν να συνεχίσουν να λειτουργούν στην χώρα μας οι Ζωολογικοί Κήποι» τονίζει το Κόμμα για τα Ζώα, ζητώντας από τους πολίτες να συμβάλουν ώστε να τεθεί τέλος στο μαρτύριο που βιώνουν τα ζώα στον Ζωολογικό Κήπο της Λεμεσού όπως και σε άλλους παρόμοιους χώρους.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης