Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΤΕΠΑΚΟι οργανισμοί που απορρόφησαν φοιτητές με εργοδότηση

Οι οργανισμοί που απορρόφησαν φοιτητές με εργοδότηση

Βραβεύτηκαν οι οργανισμοί που συνέβαλαν στον στόχο διασύνδεσης της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου με την Αγορά Εργασίας

Τους πέντε οργανισμούς που συνέβαλαν, στο μέγιστο, ως προς τον κοινό στόχο διασύνδεσης της φοιτητικής κοινότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) με την Αγορά Εργασίας, βράβευσε το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Ιουνίου, στο Πανεπιστήμιο. 

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας», χαιρέτισαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο οποίος απένειμε τα βραβεία.

Οι οργανισμοί που βραβεύθηκαν είναι το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, η VTT Vasiliko Ltd, η Enigmasec Ltd και η Terabit Ltd.  Την τιμητική διάκριση για το ΣΥΛ Λεμεσού παρέλαβε ο κ. Σωκράτης Μεταξάς, για την ΑΗΚ ο κ. Γιάννος Σπύρου, εκ μέρους της VTT Vasiliko Ltd το βραβείο παρέλαβε η κα Σταυρινή Μιχαηλίδου, για την Enigmasec Ltd ο κ. Γιώργος Κουπτσίδης και για την Terabit Ltd ο κ. Νεόφυτος Χριστοφόρου. 

Οι εκπρόσωποι των οργανισμών που βραβευθήκαν, επισήμαναν με σύντομες τοποθετήσεις τους τα αμφίδρομα και πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το πρόγραμμα επιδοτούμενων τοποθετήσεων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αναφορικά με τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό των ασκούμενων φοιτητών και τόνισαν την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας τους με την πανεπιστημιακή κοινότητα.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι πέντε οργανισμοί προσέφεραν επιπλέον αμοιβή στους φοιτητές κατά τη διάρκεια της ενδοεπιχειρησιακής τους κατάρτισης, ενώ σε σημαντικό αριθμό φοιτητών έγινε πρόταση για συνέχιση της απασχόλησης.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των οργανισμών και αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου που επιτελείται από το Γραφείο Διασύνδεσης, ενώ επισήμανε πως διενεργούνται προσπάθειες έτσι ώστε το Έργο να συνεχιστεί και την επόμενη προγραμματική περίοδο. 

Ακολούθως, ο Διαχειριστής του Έργου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κ. Γιώργος Μάγος υπογράμμισε πως η αναγκαιότητα σύγκλισης των γνώσεων που αποκτούν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και των δεξιοτήτων που αναζητούν οι σημερινοί εργοδότες στους νέους απόφοιτους, προϋποθέτει αποτελεσματική διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιώργος Κόκου, Συντονιστής του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των οργανισμών για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην παροχή στους φοιτητές της ευκαιρίας για απόκτηση των απαραίτητων επαγγελματικών δεξιοτήτων και εμπειριών και αφομοίωση της επιστημονικής γνώσης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας τους, παρόλες τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία τα τελευταία χρόνια. 

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ λειτουργεί στο ΤΕΠΑΚ από το 2011 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΠΑΚ για την προώθηση και αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του Πανεπιστημίου και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.  Επιπρόσθετα, το Γραφείο Διασύνδεσης έχει ενεργό εμπλοκή στη διαδικασία τοποθέτησης φοιτητών σε επιχειρήσεις σε συντονισμό με τα τμήματα του Πανεπιστημίου, καθώς και στην προετοιμασία των φοιτητών για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Limassol Today - ΦΩΤΟ 2 1

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης