Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΦορολογικές απαλλαγές σε επιχειρήσεις αν κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση

Φορολογικές απαλλαγές σε επιχειρήσεις αν κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση

Αυξημένες κεφαλαιουχικές εκπτώσεις για ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας των επιχειρήσεων

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σας πληροφορεί ότι το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο τροποποιείται ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμος, ώστε να παραχωρείται επιπλέον φορολογική απαλλαγή με τη μορφή κεφαλαιουχικής έκπτωσης σε συγκεκριμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες με στόχο την ενθάρρυνση της ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων, παραχωρείται αυξημένη κεφαλαιουχική έκπτωση ύψους 7% (αντί για 3% που παραχωρείται με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο).

Επιπρόσθετα, για μηχανήματα και εξοπλισμό που συνδέονται με συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και τεχνικά συστήματα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, παραχωρείται αυξημένη κεφαλαιουχική έκπτωση ύψους 20% (αντί για 10% που παραχωρείται με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο).

Τέλος, για καινούργια μηχανοκίνητα ηλεκτρικά οχήματα εμπορικού τύπου, ταξί και λεωφορεία, παραχωρείται αυξημένη κεφαλαιουχική έκπτωση ύψους 25% (αντί για 20% που παραχωρείται με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο).

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο: Ανακοίνωση

Powered by agriplant

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης