Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΗ Κύπρος ως προορισμός για επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες στον τομέα της...

Η Κύπρος ως προορισμός για επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες στον τομέα της ενέργειας

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Κύπρου στο 5ο  Egyptian Petroleum Show (EGYPS), μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις σε θέματα Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Η διοργάνωση, που έλαβε χώρα στο Κάιρο μεταξύ 14-16 Φεβρουαρίου, τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El Sisi. Την κυπριακή αποστολή συνδιοργάνωσαν από κοινού ο Invest Cyprus και η Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ) με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών και οργανισμών του τομέα Multimarine Services, Hill International, Atlas Offshore και Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI).

Η παρουσία με κυπριακό περίπτερο στην σημαντική αυτή περιφερειακή διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της σημασίας που αποδίδει η χώρα μας στην ανάδειξη του ρόλου της στα περιφερειακά θέματα ενέργειας και η συμμετοχή στην διοργάνωση, η οποία φιλοξένησε πέραν των 450 εκθετών και 260 εξειδικευμένων ομιλητών, ήταν ιδιαίτερα επωφελής για τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας. Η έκθεση προσέλκυσε πάνω από 30.000 επισκέπτες, από τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις, και σκοπός της ήταν να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις μελλοντικές απαιτήσεις των έργων της Μεσογείου και τις στρατηγικές προτεραιότητες στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς και την έμφαση στην ενεργειακή μετάβαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, παρευρέθηκε στην εναρκτήρια σύνοδο του EGYPS και κλήθηκε από τον Πρόεδρο Abdel Fattah al-Sisi να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν στην παρουσία του, και στην συνέχεια καλωσόρισε τον Αιγύπτιο Προέδρο στο περίπτερο της Κύπρου.

Η κυπριακή αποστολή είχε την ευκαιρία να αναδείξει τις προοπτικές της χώρας μας στον τομέα της ενέργειας, αλλά και οι συμμετέχοντες να εξερευνήσουν το ενδεχόμενο για πιθανές επιχειρηματικές συνεργασίες. Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Φεσσάς, Εκτελών Χρέη Γενικού Διευθυντή της ΕΥΚ, «η συμμετοχή της Κύπρου σε μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην περιοχή σε θέματα ενέργειας, επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον, και προβάλει επίσης τις συνέχεις πρωτοβουλίες της Κυπριακής κυβέρνησης για συνεργασίες σε περιφερειακό επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο Σαρρής Δημητρίου, Λειτουργός Προώθησης του Invest Cyprus, ανέφερε πως ο τομέας της ενέργειας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις. «Θεωρούμε πως οι εξελίξεις είναι τέτοιες που τα επόμενα χρόνια θα δούμε σημαντικές επενδύσεις σχετιζόμενες με τον τομέα της ενέργειας και ειδικά με την ενεργειακή μετάβαση, κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώθηκε από το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε για τη χώρα μας κατά την παρουσίας μας στην EGYPS».

Την κυπριακή παρουσία στη διοργάνωση υποστήριξαν ο πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο, Όμηρος Μαυρομμάτης, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μάριος Παναγίδης και ο διευθυντής της υπηρεσίας Υδρογονανθράκων Στέλιος Νικολαΐδης. 

Powered by agriplant

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης