Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠαραλία Λάρας: Τελευταίος Σταθμός για την Εκστρατεία Καθαρισμού Παραλιών

Παραλία Λάρας: Τελευταίος Σταθμός για την Εκστρατεία Καθαρισμού Παραλιών

Wish You Were Clean Vol III

Οι οργανώσεις  Νεολαία Οικολόγων, Οικολογική Κινηση Κύπρου , το Center for Social Innovation και το RESET-Research and Education in Social Empowerment and Transformation συνδιοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού παραλιών και καταμέτρησης των σκουπιδιών της θάλασσας, με το σύνθημα “Wısh you were clean” Vol III.

Ο τελευταίος σταθμός της εκστρατείας θα είναι η Παραλία Λάρας στην Πάφο, στις 03 Σεπτεμβρίου στις 10:30πμ.

Κάθε χρόνο, διοργανώνονται συνολικά τέσσερις (4) καθαρισμοί παραλιών σε όλη την Κύπρο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος. 

Ο στόχος της εκστρατείας δεν είναι μόνο η εξάλειψη των αποβλήτων από τις ακτές, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της μείωσης της ρύπανσης σε θάλασσες κι ακτές. Παράλληλα, η εκστρατεία καθαρισμών αλλά και η επιστημονική δράση της καταγραφής των αποβλήτων, είναι μια υπενθύμιση του τεράστιου προβλήματος των αποβλήτων πλαστικού (ιδιαίτερα του πλαστικού μιας χρήσης) στα θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και στην ανθρώπινη υγεία. Πρόσφατες έρευνες έχουν δημοσιεύσει ανησυχητικά αποτελέσματα όπου ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά στο ανθρώπινο αίμα σωματίδια μικροπλαστικών[1].

Για τον λόγο αυτό, η εκστρατεία αποσκοπεί να προωθήσει τον εθελοντισμό, την συλλογικότητα, τον σεβασμό προς την φύση αλλά και της χαράς που λαμβάνουμε όταν προσφέρουμε στο περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email στο [email protected] είτε μέσω τηλεφώνου στο 22518074.

–Τέλος Δελτίο Τύπου-

Επικοινωνία με Νεολαία Οικολόγων:

Κίκα Γιαννουρή, Λειτουργός Νεολαίας Οικολόγων, 22518074

Σημειώσεις προς τους συντακτες

Πληροφορίες για τους διοργανωτές:

Νεολαία Οικολόγων

Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) αποτελεί την Οργάνωση Νεολαίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.  Η οργάνωση στοχεύει να συντονίσει τις δραστηριότητες νέων ατόμων που συμμερίζονται τις αρχές της πολιτικής οικολογίας και είναι έτοιμοι να εργαστούν για την επίτευξη τους. Ορισμένοι από τους στόχους και τις δράσεις της είναι η ευαισθητοποίηση των νέων ατόμων στα περιβαλλοντικά προβλήματα στοχεύοντας στην απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης, η αντιπροσώπευση της Κύπρου σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό, συνέδρια, συμμετοχή σε δίκτυα νεολαιών, η εκπαίδευση και ενημέρωση σε θέματα νεολαίας και περιβάλλοντος κλπ.

Οικολογική Κίνηση Κύπρου

Η Οικολογική Κίνηση Κύπρου είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση, με έδρα τη Λευκωσία. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και η προώθηση λύσεων σε περιβαλλοντικά προβλήματα.

Center for Social Innovation

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας είναι ένα διεθνές Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, που εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων απαντήσεων σε συστημικές κοινωνικές, εκπαιδευτικές προκλήσεις και προκλήσεις της αγοράς.

RESET

Το RESET αναπτύσσει εποικοδομητικές λύσεις με επίκεντρο την εκπαίδευση στις πιο απαιτητικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας. Παράλληλα, επενδύει στη δημιουργία, την εξέλιξη και την επανάσταση κοινωνικών εννοιών, συστημάτων και πρακτικών που δίνουν προτεραιότητα στην ανθρωπότητα. Ο οργανισμός RESET επιταχύνει και ενισχύει τη θετική τοπική, εθνική, περιφερειακή και παγκόσμια αλλαγή μέσω της δύναμης της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Powered by agriplant

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης