Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΡίχνονται στη μάχη του Μονάχου

Ρίχνονται στη μάχη του Μονάχου

Το πρωινό μίας από τις μεγαλύτερες εορτές των Χριστιανών, της κοίμησης της Θεοτόκου, τον Δεκαπενταύγουστο, ανοίγει την αυλαία του το 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Από τις 10:00 το πρωί (11:00 στην Κύπρο) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου θα αρχίσει η γιορτή του ευρωπαϊκού κλασικού αθλητισμού, με πρώτους διαγωνιζόμενους τους σφαιροβόλους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα δύο προκριματικά γκρουπ στοχεύοντας στον βραδινό τελικό. Περίπου μία ώρα αργότερα (12:13) θα μπει στο στάδιο και η πρώτη κυπριακή συμμετοχή, με την Ολίβια Φωτοπούλου να μετέχει στον πρώτο γύρο των 100μ.

Με βάση τον ειδικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στους δρόμους ταχύτητας, τον πρώτο γύρο θα αποφύγουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που κατέγραψαν τις 12 κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς, σε 100μ., 200μ., 400μ., 110μ./100μ. εμπόδια, 400μ. εμπόδια. Έτσι, στον πρώτο γύρο στα 100μ. των γυναικών δεν θα αγωνιστούν εννέα (9) αθλήτριες, οι οποίες εξασφαλίζουν απευθείας συμμετοχή για τον ημιτελικές σειρές, αφού δεν πήγαν στο Μόναχο τρεις από τις κορυφαίες, η Πολωνή Πία Σκρζιζόβσκα (11.12) και οι Ολλανδές Ντάφνι Σχίπερς (11.13) και ΕνΚέτια Σέιντο (11.15). Στον πρώτο γύρο θα γίνουν τρεις σειρές, για να περάσουν στον ημιτελικό άλλες 15 αθλήτριες, ελπίζοντας πως ανάμεσά τους θα είναι και η Ολίβια Φωτοπούλου.

Η πρωταθλήτριά μας θα τρέξει από τον 6ο διάδρομο της δεύτερης ημιτελικής σειράς, στοχεύοντας να βρεθεί στις πρώτες τέσσερεις που περνάνε απευθείας στον ημιτελικό. Με τα 11.37, που έτρεξε φέτος στα «Βενιζέλεια – Χανιά», η Φωτοπούλου έχει την 6η καλύτερη επίδοση από τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στη σειρά της, γι’ αυτό και θα πρέπει να καλύψει ακόμα γρηγορότερα το 100άρι, για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Η πρωταθλήτριά μας έδειξε στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας και στο Παγκόσμιο του Όρεγκον ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η ξεκούραση που πήρε από τη μη συμμετοχή της στους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ, ελπίζει πως θα αποδειχθεί ευεργετική και πως η δουλειά της με τον Κώστα Βογιατζάκη θα αποδώσει καρπούς στο Μόναχο. Εκτός από τις τέσσερεις πρώτες κάθε μίας από τις τρεις σειρές του πρώτου γύρου, στα ημιτελικά θα προκριθούν και οι τρεις αθλήτριες με τον καλύτερο χρόνο από όλες τις σειρές.

Η σειρά της Λαδά

Νωρίς-νωρίς στο απογευματινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του 25ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου θα υπάρξει η δεύτερη κυπριακή συμμετοχή του Δεκαπενταύγουστου. Η Ανδρονίκη Λαδά θα λάβει μέρος στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας και μάλιστα θα είναι η αθλήτρια που θα κάνει τη δεύτερη βολή του απογεύματος, μετά τη 43χρονη Γαλλίδα, αργυρή Ολυμπιονίκη του Ρίο το 2016, Μελίνα Ρομπέρ – Μισιόν.

Η παρουσία της Ανδρονίκης Λαδά στα προκριματικά της δισκοβολίας είναι από μόνη της πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς, με τα υφιστάμενα κριτήρια πρόκρισης, είναι αρκετά δύσκολη η εξασφάλισή της. Η πρωταθλήτριά μας πήγε στο Μόναχο με μοναδικό στόχο να κάνει την καλύτερη εμφάνισή της στη χρονιά, νιώθοντας πλέον καλύτερα μετά την ίωση που την ταλαιπώρησε πριν από τους Κοινοπολιτειακούς.

Η πρόκριση για τον τελικό φαντάζει πολύ δύσκολη για την αθλήτρια του Κωνσταντίνου Σταθελάκου, αφού έχει την 25η επίδοση από τις 25 συμμετέχουσες και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό της. Μεγάλος στόχος της Λαδά τα τελευταία χρόνια είναι να βρει βολή πάνω από τα 60 μέτρα και ελπίζει ότι σε μία τουλάχιστον από τις τρεις προσπάθειές της στο Μόναχο θα τα ξεπεράσει. Το όριο για την απευθείας πρόκριση στον τελικό έχουν οριστεί τα 63,50μ. ή θα βρεθούν σε αυτόν οι 12 καλύτερες των δύο προκριματικών γκρουπ. Το παράδοξο με το τόσο υψηλό όριο που έθεσαν οι διοργανωτές είναι πως μόνο επτά από τις συμμετέχουσες το έχουν ξεπεράσει τη φετινή χρονιά! Η Λαδά θα ελπίζει πως θα κάνει τη μεγάλη βολή και θα έχει το άγχος της πρόκρισης, με την ολοκλήρωση του δεύτερου γκρουπ, το οποίο θα αρχίσει στις 20:25. Στο πρώτο γκρουπ θα λάβουν μέρος 13 αθλήτριες, ανάμεσά τους και η για πέντε συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κροάτισσα Σάντρα Πέρκοβιτς, και στο δεύτερο γκρουπ 12.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης