Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑΠΟΛΛΩΝΤι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου του Νίκου Κίρζη...

Τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου του Νίκου Κίρζη…

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Απόλλων, Νίκος Κίρζης, τοποθετήθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Αθλητικό Κέντρο της ομάδας στο Κολόσσι και απάντησε για όλα τα σημαντικά που απασχολούν τους περσινούς πρωταθλητές και τις σημαντικές αποφάσεις με την παραίτηση Πέτρου Κονναφή και την αποδέσμευση του Νταβίδ Καταλά, καθώς και πολλά άλλα.

Αρχική τοποθέτηση:

«Η σημερινή διάσκεψη αφορά όλες τις εξελίξεις της ομάδας. Ξεκινάω από την παραίτηση του Πέτρου Κονναφή. Ο Πέτρος ήταν ο πιο στενός μου συνεργάτης. Θα ήθελα δημόσια να τον ευχαριστήσω εκ μέρους του Απόλλων αλλά και εκ μέρους μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχει προσφέρει και καλή συνέχεια.

Το δεύτερο θέμα αφορά την αποδέσμευση του Νταβίδ Καταλά. Όταν προσλαμβάναμε τον κ. Καταλά ήταν για να γίνει ξανά οικογένεια η ομάδα. Δυστυχώς δεν το πέτυχε αυτό το πράγμα. Και ο ίδιος δημόσια το παραδέχθηκε πως η εικόνα που έβλεπε δεν τον ικανοποιούσε. Παρότι υπάρχουν ελαφρυντικά, αυτό που μετρά στο ποδόσφαιρο είναι τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα σε Κύπρο και Ευρώπη δεν μας αφήνουν ικανοποιημένους. Δεν είναι μοναδικός υπεύθυνος ο κ. Καταλά για τη θέση που βρίσκεται η ομάδα. Έχουμε και εγώ ως πρόεδρος ως ευθύνες και οι ποδοσφαιριστές.

Τρίτο είναι το ποια είναι η επόμενη μέρα. Η Επόμενη μέρα μας βρίσκει με τον Μακρίδη προπονητή. Ξέρει καλύτερα τις προσδοκίες αυτής της ομάδας και είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι μπορεί να βγάλει το καλύτερο από αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Μπορεί να μην έχει τις εμπειρίες αλλά η εργατικότητα του, το πάθος με κάνουν αισιόδοξο πως θα φέρει τον Απόλλων στον προορισμό του.

Ο Απόλλων μόνο ενωμένος μπορεί να οδηγηθεί σε επιτυχίες. Καλώ τον κόσμο να έρθει και να στηρίξει τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές για να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση μας για να πάρουμε την ομάδα εκεί που θέλουμε».

Πως θα προχωρήσει ο Απόλλωνας στο θέμα τεχνικού διευθυντή: «Είναι πολύ σύντομα να πούμε εάν και πως θα αντικατασταθεί ο Πέτρος Κονναφής. Χρειάζεται χρόνος και συζητήσεις με το Δ.Σ. για να πάρουμε την απόφαση μας. Μέσα σε 24 ώρες δεν μπορείς να πάρεις απόφαση. Πραγματικά δεν περίμενα την απόφαση του Πέτρου».

Για τον Κωνσταντίνο Μακρίδη και αν πιστεύει σε αυτόν: «Πρώτα απ’ όλα ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να διορθώσει τα πράγματα. Σ΄αυτή την ομάδα ήρθαν πολλές επιτυχίες με προπονητές με λιγότερη εμπειρία. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Θα τον στηρίξουμε με ότι μπορούμε. Όταν επιλέξει το δικό του τιμ τότε θα μπορέσουμε κι΄ εμείς να τον στηρίξουμε».

Αν άρχισε ο προγραμματισμός για τον Ιανουάριου: «Ο καθόλα υπεύθυνος ήταν ο Κονναφής. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον Κωνσταντίνο Μακρίδη για να δούμε σε ποιους θα δώσει την ευκαιρία και σε ποιους όχι».

Για το νέο γήπεδο: «Το γήπεδο είναι όλης της οικογένειας του Απόλλων. Όνειρο από τότε που ήταν πρόεδρος ο πατέρας μου και από τότε η γη παραχωρήθηκε για αυτόν τον σκοπό. Θα μας δώσει τεράστιο πλεονέκτημα. Θα ξεδιψάσει ο κόσμος του Απόλλων που πηγαινοέρχεται. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που παίζαμε εκτός έδρας ουσιαστικά στην Ευρώπη. Θα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα και είναι ένα προσωπικό γήπεδο που γίνεται πραγματικότητα. Από ώρα σε ώρα περιμένουμε να πάμε να υπογράψουμε με τον ΚΟΑ και μόλις γίνει η παράδοση το πρώτο Σ/Κ που θα γίνουν ματς είναι στις 25 με 27 Νοεμβρίου. Αυτός είναι ο στόχος, αλλά αν καθυστερήσει μια, δύο – πέντε μέρες δεν είναι θέμα δικός μας. Το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μας ματς στο Τσίρειο».

Για τις δηλώσεις του το περασμένο Καλοκαίρι πως το «έργο θα είναι φοητσιάρικο» και το γεγονός ότι έχουν παρεξηγηθεί: «Παρεξηγήθηκαν σίγουρα οι δηλώσεις μου από κάποιους. Ήταν πάνω στον ενθουσιασμό μου. Το ότι ζήσαμε στη Λεμεσό και με 11 συνεχόμενα sold out θα ήταν πραγματικά φοητσιάρικο το έργο στο νέο γήπεδο με αυτή την ομάδα και αυτό τον κόσμο. Όλες οι ομάδες θα έλεγαν ”δεν θέλω να πάω να παίξω με τον Απόλλων στο νέο γήπεδο”. Αυτό εννοούσα».

Για τον προγραμματισμό: «Για τον προγραμματισμό παίρνω την ευθύνη. Δεν σημαίνει πως η υπέρβαση φέρνει και την άνοιξη. Δείτε το παράδειγμα του Μπίσεσβαρ που ήρθε αλλά το παιδί δεν κατάφερε να μας βοηθήσει. Δεν ήρθε καμία πρόταση, ένας ποδοσφαιριστής που είπα ”όχι δεν τον φέρνω στην ομάδα γιατί είναι πολύ ακριβός”. Δεν υπήρξε ποτέ αυτό. Ακόμη και παίκτες μας καταλόγου β’ είναι μίας εμβέλειας, διεθνείς».

Για το αν μετάνιωσε που δεν έκανε υπερβάσεις τύπου Σανγκόι: «Ο Σανγκόι δεν ήταν οποιαδήποτε υπέρβαση. Την 2η φορά ήταν υπέρβαση. Δεν κάναμε υπέρβαση στα τυφλά. Είδαμε τον Μπίσεσβαρ, ήρθε το παιδί και δεν έφερε αυτά που θέλαμε».

Για το μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας: «Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι απαιτητικός και εμείς έχουμε ευθύνη στον κόσμο να κάνουμε ότι καλύτερο για αυτόν. Και παλιά ο κόσμος ήταν δίπλα στον Απόλλωνα. Το ότι δεν ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός των διαρκείας σημαίνει ότι ο κόσμος του Απόλλωνα ήταν πιο λίγο απαιτηττικός πριν από λίγα χρόνια; Δεν είναι έτσι…».

Για βήματα προόδου της Πάφος FC και του Άρη και ότι δουλεύουν σε πιο επαγγελματικά πλαίσια: «Θέλετε να ακολουθήσω το συγκεκριμένο μοντέλο δηλαδή; Διαβάζω καθημερινά για την Πάφος FC και τον Άρη. Ποιο είναι το μοντέλο της Πάφος FC και του Άρη δηλαδή; Δεν με αφορά το πως δουλεύει ούτε ο Άρης ούτε η Πάφος FC. Εδώ και έξι χρόνια, έπαιξε Ευρώπη η Πάφος; Είμαστε ακόμη στη 10η αγωνιστική. Μια ομάδα με το εκτόπισμα του Απόλλων δεν πρέπει να συμβαδίσει με την Πάφος FC. Πάνω σε μια ομάδα που ξόδεψε πολλά περισσότερα από εμάς τα τελευταία χρόνια και δεν κατάφεραν να πάνε ούτε Ευρώπη. Και στον Άρη δουλεύουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Είναι συμπαθέστατες ομάδες αλλά δεν σημαίνει πως επειδή κάνουν μια καλή πορεία και μπράβο τους, συγχαρητήρια, είναι το τοπ στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Εγώ θα δω τον Απόλλωνα και πως θα γίνει καλύτερη η ομάδα μου».

Για την προετοιμασία που έκανε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ το Καλοκαίρι: «Στον κ. Τσόρνιγκερ είπα μετά το πρώτο ματς με τη Μακάμπι του είπα ότι νιώθαμε όπως τον έφηβο που περιμένει να πάει στον χορό αποφοίτων και θέλει να είναι όμορφος και ωραία ντυμένος και όταν έφτασε ο χορός πήγαμε γυμνοί. Προβλήματα υπήρχαν από πέρσι με τον κ. Τσόρνιγκερ. Γι’ αυτό η ομάδα δεν έκανε για τρεις μήνες νίκη. Τότε προχώρησε σε κάποιες αλλαγές και φτάσαμε στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς όμως, δεν ήθελε να αλλάξει και υπήρχαν διαφωνίες. Του είπα ότι δεν μπορείς να παίζεις το πρώτο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ στις 3 Αυγούστου και κάποιοι να έχουν ειδική άδεια λόγω Εθνικών. Ο Κολ ήρθε πίσω στις 11 Ιουλίου. Η Μακάμπι έπαιξε κάποια ματς, σούπερ καπ, εφτά φιλικά και εμείς δώσαμε τρία φιλικά. Ήμουν μπροστά όταν του είπε ο Πέτρος ”Άλεξ πρέπει να αρχίσουμε πιο γρήγορα” και του είπε ”Όχι ξέρω τι κάνω”. Δεν θέλω να συζητήσω περισσότερο για έναν άνθρωπο που κατέκτησε το πρωτάθλημα και γράφτηκε στην ιστορία. Τον σέβομαι…».

Για τον Καταλά: «Είχε 18 ματς που ουσιαστικά είναι ένας γύρος αλλά δεν άλλαξε αυτά που ήθελα».

Για το βάθος του ρόστερ: «Δεν θα φανεί σε 10 αγωνιστικές. Σε 15 αγωνιστικές ή στα πλέι οφ έλα να ξαναμιλήσουμε (σ.σ. απευθύνθηκε σε συνάδελφο), εδώ θα είμαστε. Θα το δούμε σε βάθος χρόνου».

Για το νέο γήπεδο: «Πριν από περισσότερα από 10 χρόνια έγινε η προεργασία. Και τότε το κόστος ήταν στα 15 εκ. Η ΑΕΛ και ο Άρης δεν ήθελαν να κάνουν βοηθητικά. Εμείς είχαμε απορρίψει την πρόταση της ΑΕΛ και αποφάσισαν οι άλλες δύο ομάδες να προχωρήσουν μαζί. Έβγαλαν σχέδια και μετά όταν μπήακαμε και εμείς διαφοροποιήθηκαν. Όταν ήρθανε τα σχέδια και είχαμε να κάνουμε με τις καρέκλες, θα ήταν πολύ πιο μικρές απ’ ότι στο Τσίρειο. Με τις πρόνοιες της ΟΥΕΦΑ έπρεπε να φύγουν καρέκλες και να γίνουν διάδρομοί. Αν ξεκινούσαμε το πρότζεκ πριν από τρία χρόνια θα μιλούσαμε διαφορετικά για τη χωρητικότητα που τότε ήταν για 12.000. Ας μην στεκόμαστε μόνο στο πράγμα που είναι αρνητικό. Το να το συζητώ κάθε μέρα δεν θα αλλάξει ξαφνικά. Η επιλογή του να βάλουμε πιο λίγες καρέκλες αλλά να είναι πιο μεγάλες ήταν για να νιώθει ο κόσμος άνετα. Αν ξεκινούσαμε το πρότζεκ πριν από τρία χρόνια θα μιλούσαμε διαφορετικά για τη χωρητικότητα».

Για το πρώτο ματς στο νέο γήπεδο: «Από ώρα σε ώρα περιμένουμε ενημέρωση για να πάμε να υπογράψουμε συμβόλαια με τον ΚΟΑ. Ο στόχος είναι 26-27/11 να παίξουμε στο νέο γήπεδο. Ευελπιστώ ότι το ματς με τον Ακρίτα είναι το τελευταίο στο Τσίρειο».

Αναφέρθηκε ξανά στον Πέτρο Κονναφή: «Δυστυχώς και ορισμένοι από εσάς δημιουργούν κλίμα τοξικότητας. Ένα νόμισμα έχει δύο όψεις. Ναι, να γράφουμε τα λάθη αλλά και τα σωστά που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια. Πολλά από αυτά φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Κονναφή. Αυτό ήταν άδικο. Η ζυγαριά για τον Πέτρο λέει ότι είναι τεράστια η διαφορά που πρόσφερε στα καλά, παρά στα κακά, αλλά δεν αντιμετωπίστηκε σωστά. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους».

Για το αν τέθηκε στο τραπέζι να γίνουν πρόωρες αποδεσμεύσεις: «Όχι δεν υπήρξε κάτι». 

Για τον επενδυτή: «Κάναμε και πέρυσι αυτή τη συζήτηση αν θυμάσαι (σ.σ. απευθυνόμενος σε συνάδελφο). Δεν ξέρω, μπορεί να φοβούνται να πλησιάσουν τον Απόλλωνα. Θέλουν ένα ”μαγαζί” πιο μικρό. Όταν είναι η ώρα η σωστή, γιατί σε όλους υπάρχει ένας κύκλος που κλείνει, να κοπιάσει όποιος θέλει να συζητήσουμε και εγώ είμαι έτοιμος». 

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης