Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΠΡΟΣΩΠΑΈνας εξαίσιος γιατρός με παθολογική αγάπη για την πετόσφαιρα!

Ένας εξαίσιος γιατρός με παθολογική αγάπη για την πετόσφαιρα!

Μια συνέντευξη στον Δρ Χριστόδουλο Λάσπο για τον πετοσφαιρικό σύλλογο Lemesos Volleyball που δημιούργησε, την ιστορία του ως αθλητής volley, κι όσα τον κάνουν να νιώθει σήμερα περήφανος.

Συνέντευξη στον Άθω Παπαμιχαήλ*

Θεωρείται και όχι άδικα από τους κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα του. Για όσους τον γνωρίζουν έχουν να πουν τα καλύτερα κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς στην συνάντηση που είχαμε μαζί του.Ανθρώπινος, με θάρρος της γνώμης του, αυθεντικός αλλά και ρομαντικός, κυρίως με το μεγάλο του πάθος που είχε από μικρό παιδί και που δεν είναι άλλο από το άθλημα της πετόσφαιρας.
Ο Δρ. Χριστόδουλος Λάσπος στα εφηβικά του χρόνια μεσουρανούσε μέσα στα γήπεδα ως πετοσφαιριστής και μάλιστα ήταν από τους ταλαντούχος παίκτες της εποχής. Αυτό του το πάθος για το συγκεκριμένο άθλημα, τον ώθησε να δημιουργήσει μετά από κάποιες συγκυρίες και τον πετοσφαιρικό σύλλογο Lemesos Volleyball, μια ομάδα που ξεκίνησε από μηδενική βάση και με την πάροδο του χρόνου με αργά αλλά σταθερά βήματα, καθιερώνεται στον χώρο της  πετόσφαιρας με την γυναικεία ομάδα να θεωρείται η ανερχόμενη δύναμη, την αντρική να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια, και με τις ακαδημίες να σαρώνουν σχεδόν τα πάντα.
Μαζί με τον Δρ Λάσπο είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα γύρω από το δικό του όραμα που οχι μόνο πήρε σάρκα και οστά αλλά άρχισε να εδραιώνεται στη συνειδήσεις του κάθε φίλους της πετόσφαιρας.

Άθως Παπαμιχαήλ
Limassol Today - Lemesos Volleyball χριστόδουλος λάσπος

Ξεκινήσαμε με ένα ερώτημα που πλανάται στο μυαλό πολλών και που δεν είναι άλλο από το πώς ο Δρ Λάσπος μπήκε στη διαδικασία να δημιουργήσει έναν πετοσφαιρικό σύλλογο;

«Η πετόσφαιρα ήταν η μεγάλη μου αγάπη κατά τη διάρκεια των εφηβικών μου χρόνων. Στέλεχος την ομάδας του Απόλλωνα και με προπονητή τον Στέφανο Παπαδούρη έφθασα στο σημείο να ηγηθώ ως αρχηγός της Εθνικής έφηβων, ενώ και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρονών στην Αθήνα κράτησα επαφή με το άθλημα αγωνιζόμενος σε ομάδες μικρότερων κατηγόριων».

Limassol Today - Lemesos Volleyball 1

Άρα «εραστής» του αθλήματος από μικρή ηλικία;

«Ακριβώς! Και δεν ξέρω αν είναι θέμα DNA, αλλά σε κάποια στιγμή και η κόρη μου άρχισε να ασχολείται και να αγαπά το άθλημα. Την ενέγραψα στις ακαδημίες μιας πετοσφαιρικής ομάδας. Με την πάροδο του χρόνου η μικρή έδειχνε ότι διάθετε ταλέντο και άρχισαν οι κλήσεις και στις μικρότερες εθνικές ομάδες. Κάθισα και σκέφτηκα που θα ήταν καλυτέρα να συνέχιζε την ενασχόληση της με το άθλημα εντατικά. ‘Έτσι μου μπήκε η ιδέα να δημιουργήσω ένα σωματείο-ομάδα περισσότερο γιατί ήθελα να προσφέρω και εγώ στο άθλημα που τόσο αγαπώ».

Limassol Today - Lemesos Volleyball 2

Limassol Today - Lemesos Volleyball 3

Η ερώτηση που ακολουθεί δεν είναι άλλη από το ποιος είναι ο στόχος αυτού του εγχειρήματος..;

«Όπως αναφέρουμε και στην επίσημη ιστοσελίδα στόχος και όραμα μας είναι η καλλιέργεια αθλητών/τριών με γενναιότητα και σθένος. Νέων ανθρώπων με όραμα και στόχους.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η κοινωνικοποίηση μέσα από τον αθλητισμό αυξάνει την αυτοεκτίμηση και χτίζει προσωπικότητα, ανθρώπους με αρετή, οξυδέρκεια και ευστροφία. Η υπομονή, η επιμονή, η λήψη πρωτοβουλίας και η πειθαρχεία είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες τόσο για την ομάδα μας, όσο και για κάθε παιδί που αγωνίζεται κοντά μας.

Στόχος μας είναι να καινοτομήσουμε στον Κυπριακό Αθλητισμό, προσφέροντας κοινωνικό έργο. Η ανταμοιβή μας είναι να βλέπουμε τους/τις αθλητές/τριες μας να είναι κάθε μέρα και πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη ζωή με μάτια ανοιχτά και χαμόγελο».

Limassol Today - Lemesos Volleyball 5

Τέσσερα χρόνια ζωής για την Lemesos Volleyball και διαβάζοντας αλλά και συνομιλώντας με αρκετούς υγιές φίλους του αθλήματος τα σχόλια είναι κάτι περισσότερα από θετικά σε όλους τους τομείς. Το εισπράττεις και εσύ αυτό;

«Και βεβαία και νιώθω περήφανος γιατί βλέπω ότι αυτό που οραματίστηκα για έναν αθλητισμό γεμάτο από υγεία και σωστές βάσεις αποφέρει αργά αλλά σταθερά καρπούς. Ολοένα και τα παιδιά στις ακαδημίες αυξάνονται και αυτό πραγματικά με κάνει ευτυχισμένο, τόσο έμενα όσο και τους συνεργάτες μου, που κάνουν εκπληκτικό έργο και συνεισφέρουν τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή. Όλοι οι συνεργάτες μου είναι άψογοι επαγγελματίες, σωστοί ως χαρακτήρες και είμαι τυχερός που τους έχω διπλά μου δημιουργώντας ένα πολύ ωραίο οικογενειακό κλίμα. Οι κλήσεις στις Εθνικές ομάδες είναι αρκετές και αυτό πάλι μας κάνει περήφανους αφού ήταν ένας από τους σημαντικούς μας στόχους να δώσουμε στα αντιπροσωπεύτηκά συγκροτήματα αθλήτριες πανέτοιμες να βοηθήσουν».

Limassol Today - Lemesos Volleyball 4

Οι ακαδημίες της ομάδας άρχισαν να κερδίζουν πρωτιές, κάτι που δείχνει το ποσό σημαντική και ποιοτική προπόνηση γίνετε. Φετος ειδικα θα λέγαμε ότι σάρωσαν τα πάντα. Η στιγμή που και η γυναικεία ομάδα θα φθάσει στην κορυφή, πλησιάζει;

«Πιστεύω πως ναι, όμως αυτό αν έρθει, να έρθει σωστά χωρίς οικονομικές υπερβάσεις κ.τ.λ. Στόχος είναι τα δικά μας παιδιά να έχουν μεγάλο μερίδιο σε μια πορεία πρωταθλητισμού γιατί το τονίζω εμείς σκεφτόμαστε τον αθλητισμό πιο σωστά, πιο ρομαντικά. Έχουμε ήδη ένα ανταγωνιστικό σύνολο και χρόνο με τον χρόνο θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο καλοί, πιο έμπειροι και μέσα από την σκληρή δουλειά, είμαι πεπεισμένος πως θα πετύχουμε πολλά. Δεν θέλουμε να κάνουμε οικονομικές υπερβάσεις που θα στοιχίσουν αρνητικά και άπαντες στις τάξεις της ομάδας είμαστε κάθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Πάντως αν βρεθεί κάποιος σε αγώνες των ομάδων σας θα δει πάνω στις κερκίδες πολλούς φιλάθλους οι οποίοι είναι διαφόρων άλλων ομάδων. Ακόμη και η ονομασία του αθλητικού οργανισμού που δημιουργήσετε  (Lemesos) παίζει το δικό της σημαντικό ρόλο…

«Όντως αν κάποιος έρθει σε αγώνες κυρίως της γυναικείας μας ομάδας, θα βρει πρόσωπα γνώριμα διαφόρων σωματειακών αποχρώσεων. Αυτό μας κάνει ακόμη πιο περήφανους αφού βλέπουμε αυτό το οικοδομά να ενώνει ακόμη και το φίλαθλο κοινό, και κυρίως όλοι να γίνονται μια γροθιά και να φωνάζουν για την αγαπημένη μας πόλη…»

Limassol Today - Lemesos Volleyball 6

Powered by lanitis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης