Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΣΤΗΛΕΣΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑΤαξίδι πίσω στο χρόνο…

Ταξίδι πίσω στο χρόνο…

Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι το τι γίνεται στην Αμερική αυτή τη στιγμή.

Η αγαπημένη μου Tori Amos έχει ένα τραγούδι με τίτλο, “Me and a Gun”, στο οποίο εξιστορεί τον δικό της βιασμό. Δεν έχει μουσική. Σου σηκώνει την πέτσα.

Η φράση, «είναι μόνο 10 χρονών», αναβοσβήνει στο μυαλό μου σαν ταμπέλα neon. Ένα κορίτσι 10 χρονών, βιάστηκε, έμεινε έγκυος και λόγω νομοθεσιών που επιβάλλουν στην πολιτεία της μεσαιωνικά τερατόμορφα ανθρωπάρια έπρεπε να την φυγαδεύσουν για να κάνει έκτρωση.

Το hashtag, “She’s 10”, ήταν στα trending των social media. Η δεκάχρονη από το Οχάιο στην πολιτεία της λόγω ηλικίας δεν επιτρέπεται να αγοράσει εισιτήριο για μια ταινία PG-rated, λαχείο, αλκοόλ, τσιγάρα, ακόμα και σιρόπι για το κρύωμα. Θα την υποχρέωναν όμως να φέρει στον κόσμο το παιδί του βιαστή της. Ένα παιδί γεννά ένα άλλο.

Δε θέλω να ακούω για θεούς ή της ζωής θαύματα όταν η ζωή ενός άλλου ζωντανού πλάσματος κρέμεται από μια ζαριά. Έχω αηδιάσει με την κασέτα του «η ζωή είναι δώρο θεού». Δεν είναι.

Εάν δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναρωτιέστε γιατί τα έχω πάρει, ευχαρίστως να σας διαφωτίσω. Πόλεμος ενάντια στην αυτονομία των γυναικών. Αυτό μόνο. Τα όπλα στην Αμερική είναι σε πιο ευνοϊκή θέση με περισσότερα δικαιώματα από τα πλάσματα γένους θηλυκού… Γελώ κάθε φορά που το σκέφτομαι. Η αντικειμενικοποίηση της γυναικείας φύσης επικυροποιείται.

Πριν από την ανατρεπτική απόφαση του Roe v Wade δυο συγκεκριμένα στιγμιότυπα από το Ανώτατο Δικαστήριο ξεχώρισαν γιατί και στις δύο περιπτώσεις φάνηκε το αχανές χάσμα που υφίσταται από την απουσία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Μην βιαστείτε να πείτε πως βγήκαν από στόματα ανδρών αυτές οι… ασυναρτησίες θα πω (έχω και μια δουλειά να κρατήσω).

Μετα λύπης μου σας ενημερώνω ότι η μια εκ των δύο ήταν γυναίκα, ρεπουμπλικανή νομοθέτης, η οποία είχε το θάρρος, διότι για να κλάσεις μια τέτοια βλακεία δημόσια θέλει κότσια, να πει ότι οι γυναίκες την ώρα που ένας άντρας τελειώνει μέσα τους έχουν την δυνατότητα να “ελέγχουν” και να “φιλτράρουν” την ποσότητα σπέρματος που θα επιτρέψουν να προχωρήσει.

Και εγώ έλεγα στις φίλες μου στο γυμνάσιο ότι έχω boyfriend στο εξωτερικό αλλά έμεινε μεταξύ εμένα και των 2-3 φίλων που είχα επειδή ήξερα ότι ήταν καρα-κέντημα! Στα 14 εγώ είχα την επίγνωση να μην βγω να πω μ*λακια, εσείς κυρία μου και κύριε μου; Που έχετε και παιδιά; Πόσο τρομάζει αυτή η σκέψη του ότι έχετε λειτουργήσει το εργοστάσιο αναπαραγωγής κούφιων ανθρώπων που μεγαλώνετε θρέφοντας τους μόνο με βίβλους και γραφές.

Στόχος δεν είναι οποιοδήποτε είδος shaming στους θρησκόληπτους. Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει όπου θέλει και να κάνει αυτό που είναι καλύτερο για τον ίδιο.

Δικαίωμα κανενός όμως είναι η αφαίρεση της αυτονομίας ειδικά όταν μιλάμε για σωματική αυτονομία. Το σώμα μας, μας ανήκει. Εμείς αποφασίζουμε για αυτό. Κανένα κράτος, κανένας νόμος και καμιά θρησκεία δεν έχουν θέση στη δική μου μήτρα.

Μη μου πείτε πως αυτά είναι στην Αμερική και πως μοιάζουν αλλόκοτα για την δική μας εκσυγχρονισμένη πραγματικότητα. Μόλις πριν 10 μέρες η φωτογράφος Andrea Prudente εγκλωβίστηκε με τον σύζυγό της στην Μάλτα όπου η έκτρωση έχει απαγορευτεί.

Αποκόλληση πλακούντα.

Θα την άφηναν να πεθάνει από αιμορραγία.  

Εμπρός, πίσω…

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης