Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΔυσκολεύεστε να βρείτε προσωπικό;

Δυσκολεύεστε να βρείτε προσωπικό;

Του Barry Kyriacou*

Ρωτήστε οποιονδήποτε διαχειριστή εταιρείας, ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις του και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακούσετε να “βρίσκουν ανθρώπους” στις κορυφαίες προκλήσεις τους.

Ζούμε σε μια εποχή, ειδικά μετά τον Covid, όπου η εύρεση αρκετών ανθρώπων για τις επιχειρήσεις μας είναι μια μεγάλη πρόκληση και η εύρεση αρκετών «καλών» ανθρώπων, μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.

Σε αυτό το άρθρο, δεν πρόκειται να αναφερθούμε στους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Αντίθετα, θα εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό το πρόβλημα και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις μας να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να πετυχαίνουν παρά αυτό το περιβάλλον περιορισμένης εργασίας.

Οι πέντε παρακάτω πρωτοβουλίες προέρχονται από την εμπειρία μας από τη συνεργασία με μεγάλους διεθνείς πελάτες και έχουν σειρά προτεραιότητας. Είναι πρακτικά και το πιο σημαντικό, αποδεδειγμένα λειτουργούν.

1. Πρώτα και κύρια, ξεπεράστε το στάδιο του «παραπόνων». Είναι καλό να εκφράσετε το πρόβλημά σας σε διάφορα επιχειρηματικά φόρουμ, ειδικά όπου μπορείτε να επηρεάσετε τους φορείς λήψης αποφάσεων (κυβερνητικές αρχές, νομοθέτες), αλλά στρέψτε την προσοχή και τις προσπάθειές σας σε πρωτοβουλίες που μπορείτε να κάνετε ΕΣΕΙΣ για να μειώσετε το πρόβλημα.

2. Φροντίστε τους υπάρχοντες ανθρώπους σας για να μην φύγουν. Μερικές φορές οι επιχειρήσεις εστιάζουν τόσο πολύ στην πρόκληση προσλήψεων που παραμελούν το γεγονός ότι χάνουν επίσης ανθρώπους, γεγονός που κάνει το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο. Βελτιώστε την εμπειρία των εργαζομένων σας και την οργανωσιακή σας κουλτούρα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να είναι λιγότερο πρόθυμοι να φύγουν με λίγα ευρώ παραπάνω.

3. Βελτιώστε την απόδοση των υπαρχόντων ανθρώπων σας, ώστε να μπορούν να αναπληρώσουν μέρος της δουλειάς των ανθρώπων που λείπουν. Δεν πρόκειται για σκληρότερη ή περισσότερες ώρες εργασίας. Εκπαιδεύστε και αναπτύξτε τις δεξιότητές τους, ώστε με την ίδια προσπάθεια, να είναι πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά τους. Έτσι θα χρειαστείτε λιγότερους ανθρώπους για να κάνετε την ίδια δουλειά. Οι βελτιώσεις στην απόδοση και στην αποτελεσματικότητα κατά 20-30% δεν είναι τόσο δύσκολες όσο ακούγονται.

4. Κάντε τις διαδικασίες σας πιο αποτελεσματικές, ώστε να μην απαιτούν τόσους πολλούς ανθρώπους να γίνουν. Αυτή είναι μια πολύ υποτιμημένη λύση. Χρειάζεστε πραγματικά τόσες πολλές υπογραφές πριν πραγματοποιηθεί μια δαπάνη 100 € ή πληρωμή σε έναν προμηθευτή; Δώστε στα άτομα σε χαμηλότερα επίπεδα την εξουσία να αποφασίζουν για τα μικρότερα πράγματα. Χρειάζεται πράγματι αυτή η αλλαγή της διαδικασίας να εγκριθεί από 3 ανώτερα στελέχη ή/και τη γενική διοίκηση; Κάποιοι μπορεί, αλλά οι περισσότεροι όχι. Αναθέστε καθήκοντα και αρχή λήψης αποφάσεων όπου είναι δυνατόν.

5. Εισαγάγετε την τεχνολογία για να κάνετε περισσότερα από αυτά που έκαναν οι άνθρωποι. Υπάρχουν πολλές εργασίες που μπορούν πλέον να γίνουν από την τεχνολογία με πολύ μικρή επένδυση. Παραδείγματα υπάρχουν παντού. Οι ηλεκτρονικοί χάρτες καταστημάτων-τοποθεσιών σε εμπορικά κέντρα μειώνουν τον απαιτούμενο κόσμο στη ρεσεψιόν, τους σταθμούς αυτοεξόφλησης στα σούπερ μάρκετ κ.λπ. Δεν απαιτούν όλες οι τεχνολογικές λύσεις μεγάλες επενδύσεις.

*Business Consultant

Powered by petoussis

ΠηγήΕΒΕΛ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης