Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΝέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών στην Τουρκία

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών στην Τουρκία

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών με επίκεντρο την περιοχή Γεσίλγιουρτ της Μαλάτειας σημειώθηκε το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας στην Τουρκία. 

Η ενημερωτική ιστοσελίδα «Ντουβάρ» μεταδίδει την είδηση ότι ο πρόεδρος της Προεδρίας Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών, AFAD Γιουνούς Σεζέρ ανακοίνωσε ότι 1 άτομο έχασε τη ζωή του και 69 άτομα τραυματίστηκαν από το νέο σεισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα της AFAD, ο σεισμός 5,6 βαθμών είχε ως επίκεντρο την περιοχή Γεσίλγιουρτ της Μαλάτειας.

Ο σεισμός, ο οποίος έγινε αισθητός και στις γύρω επαρχίες, σημειώθηκε σε βάθος 6,96 χιλιομέτρων. 

Μιλώντας στο «Χαμπέρτουρκ», ο δήμαρχος του Γιεσίλγιουρτ, Μεχμέτ Τσινάρ ανάφερε ότι «λάβαμε πληροφορίες ότι κάποια κτίρια κατέρρευσαν. Κατευθύναμε στο σημείο τις ομάδες. Ένας πατέρας και η κόρη του βρίσκονταν κάτω από τα συντρίμμια ενός τετραώροφου κτιρίου που είχε καταρρεύσει. Ο πατέρας και η κόρη διασώθηκαν από τα ερείπια».

Έναν νεκρό και 103 τραυματίες αφήνει πίσω του ο νέος σεισμός στην Μαλάτεια της Τουρκίας

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 103 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε πέντε κτίρια. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Τ24», τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν πολίτη που είχε παγιδευτεί νωρίτερα κάτω από τα συντρίμμια.

Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρεττίν Κοτζά, ανακοίνωσε ότι «103 συμπολίτες μας τραυματίστηκαν στον σεισμό των 5,6 βαθμών στη Μαλάτεια».

Πρόσθεσε ότι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και ότι από τους τραυματίες, οι 6 βρίσκονται στο χειρουργείο και οι 3 στην εντατική μονάδα.

Ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στον καθένα από αυτούς και περαστικά στους κατοίκους της Μαλάτειας». 

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης