Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΠάνω από 41 χιλιάδες οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία

Πάνω από 41 χιλιάδες οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία

Περισσότεροι από 41 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς με επίκεντρο το Μάρας, ανακοίνωσε η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD).

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Αναντολού», 6.212 μετασεισμοί σημειώθηκαν μετά τους σεισμούς με επίκεντρο τις περιοχές Παζάρτζικ και Ελπίσταν του Μάρας και 41.020 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δέκα επαρχίες της Τουρκίας.

Επί του παρόντος, στην περιοχή εργάζονται 19436 μέλη προσωπικού έρευνας και διάσωσης του τουρκικού κράτους και των διεθνών ομάδων που έφτασαν στην Τουρκία για να παρέχουν βοήθεια.

Συνολικά 245198 εργαζόμενοι από τον τουρκικό κρατικό μηχανισμό βρίσκονται στις περιοχές, ενώ 12681 οχήματα, κυρίως εκσκαφείς, ρυμουλκά, γερανοί, γερανογέφυρες, μπουλντόζες, φορτηγά, τρακτέρ και παρόμοια έχουν αποσταλεί στη ζώνη καταστροφής.

Τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα των αεροπορικών, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος και της Γενικής Διοίκησης Χωροφυλακής, της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας, του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Διεύθυνσης Δασών έχουν δημιουργήσει «αερογέφυρα» με τις σεισμόπληκτες περιοχές για την παράδοση προσωπικού και υλικών στην περιοχή.

Συνολικά 38 πλοία αναπτύχθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος για την παράδοση προσωπικού, υλικών και τη διακομιδή στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση 216166 σκηνών που στάλθηκαν από υπουργεία, αρμόδιους φορείς και οργανισμούς, διάφορες χώρες και διεθνείς οργανισμούς στις περιοχές που επλήγησαν σοβαρά από τον σεισμό.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων υποστήριξης των καταστροφών, δημιουργήθηκαν 4 κινητά κέντρα κοινωνικών υπηρεσιών στις πόλεις Μάρας, Αντιόχεια, Οσμάνιγιε και Μαλάτεια.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης