Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι

Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι

Αχιλλέας Δημητριάδης

«Σήμερα είναι η ημέρα που ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του», ανέφερε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος για την Προεδρία, Αχιλλέας Δημητριάδης.
Σημείωσε παράλληλα: «Δύναμη του λαού η φωνή του, πρέπει να δουλέψουμε για τίμιο κράτος, πρέπει να πολεμήσουμε για τους νέους».
Ο κύριος Δημητριάδης είπε ότι «θέλουμε μια Κύπρο ενωμένη, μια Κύπρο για όλους τους Κυπρίους».
Γνωστοποίησε επίσης ότι το λεωφορείο της προεκλογικής εκστρατείας θα το δώσουν στο καταφύγιο σκύλων στη Λευκωσία.

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Αν όλα αυτά τα χρόνια «οι επιλογές μας ήταν σοφότερες, η μοίρα του τόπου μας θα ήταν πολύ καλύτερη», είπε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης, στη Λευκωσία.

«Εξήντα τρία χρόνια Κυπριακή Δημοκρατία. Αν όλα αυτά τα χρόνια οι επιλογές μας ήταν σοφότερες, η μοίρα του τόπου μας θα ήταν πολύ καλύτερη. Αν όλα αυτά τα χρόνια οι επιλογές μας ήταν σοφότερες, τώρα εγώ μαζί με την οικογένειά μου θα ψηφίζαμε στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Θεοδώρου στη Λάπηθο της Κερύνειας. Γιατί είναι σημαντικό να ψηφίζεις πάντα εκεί που είναι οι ρίζες σου», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους.

Γιώργος Κολοκασίδης

Να μην αφήσουν τρίτους να αποφασίσουν για αυτούς και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κάλεσε τους πολίτες ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης.

Σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία, ο κ. Κολοκασίδης είπε πως ο ίδιος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, το οποίο θεωρεί και υποχρέωση διότι, όπως σημείωσε, η Δημοκρατία δεν στέκεται σε Νόμους και Συντάγματα αλλά στέκεται στους στιβαρούς ώμους θαρραλέων πολιτών.

«Γι’ αυτό τον λόγο καλώ όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία για να αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη τους και όχι να αφήσουν τρίτους στη θέση τους. Καλή ψήφο σε όλους», είπε.

Χαράλαμπος Αριστοτέλους

Το εκλογικό του δικαίωμα στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Τσερίου, Κέντρο ΣΤ΄, στο Τσέρι, άσκησε το πρωί ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αριστοτέλους

Σε δηλώσεις εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου ο κ. Αριστοτέλους κάλεσε τον κυπριακό λαό να ψηφίσει.

Χρίστος Χρίστου

Ο υποψήφιος για την προεδρία, Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, Χρίστος Χρίστου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Γραφείο Κοινοτικού Συμβουλίου Πολιτικού, Κέντρο Α΄.

Αμέσως μετά, δήλωσε: «Σήμερα οι πολίτες επιλέγουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι είναι μια ευκαιρία να στείλουμε δυνατά μηνύματα στην επόμενη διακυβέρνηση του τόπου. Καλή ψήφο! Με το χέρι στην καρδιά στηρίζουμε τις θέσεις μας».

Ανδρέας Ευστρατίου

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε την Κυριακή ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Ευστρατίου, αναφέροντας πως σήμερα είναι η μέρα της δημοκρατίας, όπου ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Σε δηλώσεις του στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην Πάφο, ο κ. Ευστρατίου ανέφερε πως ως ανεξάρτητος υπερκομματικός «δηλώνει παρών και σ’ αυτές τις εκλογές για το δίκαιο αυτού του λαού». Συνεχάρη παράλληλα τον Έφορο Εκλογών και το Υπουργείο Εσωτερικών «που ήταν πραγματικά όλοι άψογοι».

Είπε εξάλλου πως το βράδυ της Παρασκευής όλα τα προεκλογικά του πανό είχαν απομακρυνθεί, χωρίς να ισχύει το ίδιο για ορισμένα πανό ανθυποψηφίων του, ενώ ανέφερε ότι επί τούτου θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Συνεχάρει όλους όσους μετέβησαν στο εκλογικό κέντρο για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος υπό συνθήκες βροχερές, όπως είπε.

Τσελεστίνα Ντε Πέτρο

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε στο Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ΄, Κέντρο ΣΤ΄, Στρόβολος Στρόβολος, στις 8:15 το πρωί η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.

Σε δηλώσεις της, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, και ερωτηθείσα πού θα παρακολουθήσει απόψε την εκλογική διαδικασία, η κ. Ντε Πέτρο είπε ότι ενδεχομένως θα την παρακολουθήσει από το σπίτι της, από την τηλεόραση.

Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός

Κατά την εκλογική διαδικασία μιλάει ο λαός, είπε η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

Πρόσθεσε τη φράση «φωνή λαού, φωνή Θεού», προσθέτοντας ότι «η Κύπρος χρειάζεται αλλαγές, μία από τις οποίες είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας».

Περαιτέρω η κ. Κομνηνός ευχήθηκε καλή ψήφο για την ευημερία της Κύπρου. Η Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός είναι Πρόεδρος του Ενωμένου Ρεπουπλικανικού Κόμματος Κύπρου.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης