Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Πέφτουμε στα βράχια της διχοτόμησης

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Πέφτουμε στα βράχια της διχοτόμησης

Η Κύπρος πέφτει στα βράχια της διχοτόμησης, λέει ο Αχιλλέας Δημητριάδης

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι ότι η τουρκική κρατική εταιρεία οικοδομών TOKI θα ξεκινήσει σύντομα έργα κοινωνικής στέγασης στο τμήμα της Δερύνειας που βρίσκεται υπό κατοχή, κοντά στο Βαρώσι, σημειώνοντας πως η εξέλιξη αυτή ήταν προβλεπτή, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει σε συνεχείς παρεμβάσεις του. 

«Τo Βαρώσι είναι ο φάρος της λύσης και η Κύπρος πέφτει στα βράχια της διχοτόμησης» λέει.

Προσθέτει πως όσοι είχαν ευθύνη για τη διαχείριση του Κυπριακού τα τελευταία χρόνια «σιωπούν», δεν προέβλεψαν, ούτε οργάνωσαν προσπάθειες για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Υπενθυμίζει σε ό,τι αφορά το Βαρώσι, ότι ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης έλεγε στην αρχή ότι ήταν πυροτεχνήματα, κάποια στιγμή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μίλησε για «τσουνάμι», αλλά μετά σιώπησε και ο τέως διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης λέει τώρα πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ πρέπει να πάρει υπό τον έλεγχο της το Βαρώσι ως μέρος της νεκρής ζώνης.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος εκφράζει την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατάφερε να «αποξενώσει τους πάντες από το Κυπριακό», με αποτέλεσμα σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη να καταλογίζουν ίσες ευθύνες με τον Ερσίν Τατάρ στην ε/κ πλευρά.

«Στις εκλογές του Φεβρουαρίου θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτούς που με την απραξία και την αναξιοπιστία τους μάς έφεραν στη χειρότερη θέση από την εισβολή» συνεχίζει, λέγοντας πως η Κύπρος έχει ανάγκη από μια νέα ηγεσία για να ανακτίσει την αξιοπιστία της.

“Μπορούμε να ανακόψουμε τον κατήφορο” αναφέρει και προτείνει “να σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό και με τα δύο κλειδιά – την ενέργεια και την ευρωτουρκική σχέση – να συμπλεύσουμε με την ΕΕ γιατί αυτή είναι η ασπίδα μας”.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης