Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023Προς ψήφο κατά συνείδηση ο ΔΗΣΥ - Ανακοινώνει Υπ. Οικ. ο Μαυρογιάννης

Προς ψήφο κατά συνείδηση ο ΔΗΣΥ – Ανακοινώνει Υπ. Οικ. ο Μαυρογιάννης

Προς ψήφο κατά συνείδηση προσανατολίζεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αφού συνεχίζονται οι διαφωνίες ανάμεσα σε στελέχη του κόμματος για τον ποιόν θα πρέπει να στηρίξουν την 2η Κυριακή των εκλογών, ανάμεσα στους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Το παρασκήνιο είναι έντονο και οι διεργασίες άρχισαν από το βράδυ της Κυριακής, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην χάνει χρόνο και να συγκαλεί άμεσα σύσκεψη στο Προεδρικό. Αν και ο Πρόεδρος δεν συμμετέχει στα συλλογικά όργανα του ΔΗΣΥ, εντούτοις έχει ισχυρή άποψη την οποία διατύπωσε στον ίδιο τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τα στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα ήθελε να παραδώσει κυβέρνηση στο ΑΚΕΛ, τονίζοντας πως τώρα πρέπει να γίνει το βήμα για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη και «επαναπατρισμό» των Συναγερμικών που δεν στήριξαν τον κ. Νεοφύτου. Από την άλλη διύσταντε και στα ψηλά δώματα του ΔΗΣΥ οι απόψεις, αφού αρκετοί υποστηρίζουν πως λύση είναι η κάθοδος με Ανδρέα Μαυρογιάννη για να διαφανεί προοπτική στο κυπριακό, κάποιοι -πιο λίγοι, ζητούν στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ επί της ουσίας αμφότεροι θεωρούν πως η κατάληξη του Πολιτικού Γραφείου σήμερα Τρίτη θα είναι ψήφος κατά συνείδηση με συγκεκριμένη παρότρυνση, και τον ΔΗΣΥ να παραμένει το κόμμα της αντιπολίτευσης. Πάντως στη σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου δεν πρέπει να αποκλειστεί και η παρουσία του ίδιου του Νίκου Αναστασιάδη ως επίτημος πρόεδρος της παράταξης για να εκφράσει άποψη.

Επίσημως ωστόσο αφήνονται ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, με ορισμένα ενεργά ή αδρανοποιημένα στελέχη του να έχουν ήδη τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ της μιας ή της άλλης υποψηφιότητας.

Πάντως γέφυρα επικοινωνίας στον ΔΗΣΥ προσπαθεί να ανοίξει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Με τον ΔΗΣΥ συνεργαστήκαμε σε δύσκολες εποχές και κρατήσαμε τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας», αναφέρει, προσθέτοντας πως «θα ήταν τιμή για το ΔΗΚΟ να ξανασυνεργαστούμε σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και να εργαστούμε για την ανάπτυξη, την ευημερία και την σταθερότητα».

Ανακοινώνει υπ. Οικονομικών ο Μαυρογιάννης

Σήμερα το απόγευμα και μάλιστα πριν από να συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, ο υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης θα ανακοινώσει τον υπουργό Οικονομικών που θα διορίσει σε περίπτωση εκλογής του την 12η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πηγές του επιτελείου του κ. Μαυρογιάννη, ο ίδιος έχει καταλήξει στο πρόσωπο και είναι έτοιμος να το ανακοινώσει, ώστε να κατευνάσει τις ανησυχίες. Το ζήτημα της οικονομίας και ποιος θα ηγηθεί του νευραλγικού υπουργείου αφορά τον λαό και δη τον κόσμο του ΔΗΣΥ, αφού αρκετοί προβάλλουν το επίχειρημα και τον φόβο ότι αν ακολουθηθεί η γραμμή του ΑΚΕΛ θα επιστρέψει ο τόπος στις μέρες της πενταετίας του κόμματος της αριστεράς.

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου με τους δύο υποψήφιους χθες, κύλησαν σε αρκετά καλό κλίμα, και υπήρξε ειλικρινή διάθεση. Ωστόσο, φαίνεται να στάλθηκε και προς τους δύο υποψήφιους το μήνυμα ότι είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να τους υποστηρίξει ο ΔΗΣΥ, μετά την τελική εικόνα που διαμορφώθηκε την Κυριακή το βράδυ.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης