Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΕπιχειρήσεις: O ψηφιακός μετασχηματισμός σημαντικός για τη βιωσιμότητα

Επιχειρήσεις: O ψηφιακός μετασχηματισμός σημαντικός για τη βιωσιμότητα

Το 96% των επιχειρήσεων στην Κύπρο θεωρούν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι σημαντικός για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που έγινε για τις ανάγκες των κυπριακών επιχειρήσεων σε θέματα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού. Την έρευνα Digital Cyprus παρουσίασε η Capacitor Partners μαζί με την IMR/University of Nicosia στο πλαίσιο του συνεδρίου CITEA Digital Cyprus.

Παράλληλα 89% υποστηρίζουν ότι η μετάβαση στη ψηφιακή εποχή θα αποφέρει νέες ευκαιρίες στην επιχείρηση τους.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από όλες τις πόλεις της Κύπρου, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τοπικό ή και διεθνές επίπεδο. Σκοπός της έρευνας είναι να προσδιορίσει το επίπεδο ετοιμότητας και την κατεύθυνση των επιχειρήσεων στην Κύπρο στα θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Εκ μέρους της IMR/University of Nicosia, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Χριστίνα Κοκκάλου δήλωσε ότι καθολική παραδοχή των επιχειρήσεων είναι πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, με τις 9 από τις 10 επιχειρήσεις να θεωρούν ότι η ενσωμάτωση του θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης. “Είναι, ωστόσο, άξιο αναφοράς και περαιτέρω προβληματισμού ότι μόλις 3/10 επιχειρήσεις δηλώνουν πολύ έτοιμες για να μεταβούν στις συνθήκες της νέας εποχής”, σημείωσε.

Ψηλά στην ατζέντα των επιχειρήσεων είναι η εκπαίδευση του προσωπικού για την μετάβαση τους στην ψηφιακή εποχή, καθώς το 92% δίνει έμφαση στην ανάπτυξη ή ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων του προσωπικού του. Παράλληλα, περίπου το 50% των επιχειρήσεων δηλώνουν ότι ήδη χρησιμοποιούν τεχνολογίες νέφους, συστήματα CRM (client relationship management), λογισμικά ως υπηρεσία (software as a service), ή έχουν επενδύσει στην κυβερνοασφάλεια.

“Τα τελευταία χρόνια, είδαμε μια αλματώδη αύξηση στις ψηφιακές συνήθειες των καταναλωτών, πρωτίστως ως επακόλουθο της πανδημίας. Είναι επόμενο λοιπόν, και οι Κυπριακές εταιρείες να εξελίσσονται και να ψηφιοποιούν τις διαδικασίες τους, αφουγκραζόμενοι πάντα τις ανάγκες της αγοράς και την ταχύτητα με την οποία κινούνται οι καταναλωτές του σήμερα και του αύριο”, σημείωσε ο Μιχάλης Τυρίμος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβουλευτικών υπηρεσιών Capacitor Partners.

Το 2023 αναμένεται ότι οι κυπριακές επιχειρήσεις θα αυξήσουν τις επενδύσεις τους σε λογισμικά επικοινωνίας και συντονισμού εσωτερικών ομάδων και διαχείρισης πελατών.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), Δημήτρης Νησιώτης, ανέφερε ότι η έρευνα Digital Cyprus αποτυπώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναγνώριση της σημασίας του για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

“Τέτοιες έρευνες αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για τα μέλη του CITEA για να αφουγκράζονται τις απόψεις και τις προκλήσεις των εταιρειών και να προσαρμόζουν τις λύσεις τους με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς” κατέληξε.

Η έρευνα Digital Cyprus Survey είναι διαθέσιμη μέσω των συνδέσμων www.digitalcyprus.org και www.capacitorpartners.com/digitalcyprussurvey.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης