Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΝέα συλλογική σύμβαση για Αρχή Λιμένων

Νέα συλλογική σύμβαση για Αρχή Λιμένων

Τη νέα συλλογική σύμβαση με τις συντεχνίες, υπέγραψε την Τρίτη η Αρχή Λιμένων Κύπρου, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντώνη Στυλιανού να εκφράζει ικανοποίηση και να διαβεβαιώνει για τη θετική και εποικοδομητική στάση της Αρχής έναντι των εργαζομένων της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Λιμένων, η συνομολόγηση της νέας συλλογικής σύμβασης αποτελεί προϊόν διαβούλευσης μεταξύ της Αρχής και των Συντεχνιών, «στη βάση της καλής πίστης και των εξαίρετων σχέσεων μεταξύ των μερών και περιλαμβάνει πρόνοιες που αφορούν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των υπαλλήλων της Αρχής, είτε ανήκουν σε Συντεχνίες είτε όχι».

Η νέα συλλογική σύμβαση, προστίθεται, δεν θα περιορίζει ή άλλως επηρεάζει τις αρμοδιότητες της Αρχής που πηγάζουν από νομοθετικές διατάξεις και τα όσα διαλαμβάνονται στη συλλογική σύμβαση υπόκεινται, με βάση τους περί Αρχής Λιμένων Κύπρου Νόμους και Κανονισμούς, στις εγκρίσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου Δρ. Αντώνης Στ. Στυλιανού ανέφερε ότι, ως Αρχή, «δεσμευόμαστε να τηρούμε μια θετική και εποικοδομητική στάση, επιδιώκοντας συνεχώς τη διατήρηση της επαφής, της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης και λειτουργώντας πάντοτε στο πλαίσιο της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της νομιμότητας – βασικές αρχές που οριοθετούν την ευρύτερη λειτουργία του Οργανισμού μας».

Η νέα συλλογική σύμβαση υπογράφτηκε από  εκπροσώπους της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, της Συντεχνίας Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου, της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μεταφορών Πετρελαιοειδών και Γεωργίας Κύπρου (ΣΕΚ), της Συντεχνίας Ημικρατικών, Δημοτικών και Κοινοτικών Εργατοϋπαλλήλων Κύπρου (ΠΕΟ) και της Συντεχνίας Χερσαίων, Θαλάσσιων και Εναέριων Μεταφορών (ΔΕΟΚ).

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης