Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΣΥΝΟΙΚΙΕΣΑναβαθμισμένες σε… σκουπίδια οι δυτικές συνοικίες

Αναβαθμισμένες σε… σκουπίδια οι δυτικές συνοικίες

Καταθλιπτική όσο και εξοργιστική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν αρκετές γειτονιές της πόλης μας, καθώς πνίγονται σε σωρούς από κάθε είδους σκουπίδια. Μια κατάσταση που αποδεικνύει ότι οι απανωτές εξαγγελίες προγραμμάτων τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Λεμεσού και οι ευκαιριακές ανακοινώσεις που αφορούν την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό της πόλης, αποτελούν επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα που καταγράφεται στις δυτικές συνοικίες της πόλης των οποίων η αναβάθμιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αποτελεί ένα από τα προσφιλή συνθήματα του ίδιου του Δημάρχου. Ο κ. Νικολαΐδης, αφότου ανέλαβε τα ηνία του Δήμου πριν από τέσσερα χρόνια, μέχρι και σήμερα που κοντεύει η λήξη της θητείας του, μας έχει συνηθίσει σε μια επαναλαμβανόμενη προβολή των αναβαθμίσεων και βελτιώσεων της καθημερινότητας των δυτικών συνοικιών.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα όσα καταγράψαμε σε δρόμους της συνοικίας του Αη Γιάννη, μετά από σχετικές αναφορές και παράπονα που έγιναν στο Limassol Τoday, από αγανακτισμένους κάτοικους της περιοχής οι οποίοι είχαν ενημερώσει τον Δήμο για την κατάσταση που επικρατεί έξω και γύρω από τα σπίτια τους, χωρίς όμως να υπάρξει η ενδεδειγμένη ευαισθητοποίηση για επίλυση του προβλήματος.

Επίκεντρο της επί τόπου επίσκεψης μας, η οδό Αυστραλίας και οι γύρω δρόμοι. Μια ανάσα από την κεντρική οδό Γιαν Σεμπέλιους και σε μικρή απόσταση από το Γραμμικό Πάρκο Γαρύλλη. Σωροί τα σκουπίδια και τα κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα και υλικά στο οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια. Οικιακά σκουπίδια μέσα και έξω από τους κάδους, παλιά στρώματα και έπιπλα που ξεκινούν από την μέσα πλευρά του πεζοδρομίου και φτάνουν σχεδόν μέχρι την μέση του δρόμου.

Λίγο πιο κάτω, σωροί από κατάξερα κλαδέματα που καταμαρτυρούν ότι πάει πολύς καιρός αφότου στοιβάχτηκαν εκεί, καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα του πεζοδρομίου, καθιστώντας το καταφύγιο για ερπετά και απροσπέλαστο για τους πεζούς.

Όπως μας αναφέρουν οι γείτονες, πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση για την οποία έχουν διαμαρτυρηθεί με επιστολές ή και τηλεφωνικώς στον Δήμο, χωρίς όμως να γίνει οτιδήποτε. «Περνά το σκυβαλοφόρο και μαζεύει ότι υπάρχει στους κάδους και όλα τα άλλα αφήνονται εδώ και δημιουργούν στοίβες….», αναφέρουν χαρακτηριστικά και αναρωτιούνται αν υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να λύνονται τα προβλήματα καθαριότητας που υπάρχουν.

Απευθυνόμενοι, δε, προς τον Δήμαρχο, οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι τον καλούν έστω και μια φορά να περπατήσει στους δρόμους των συνοικιών για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί. Για να αντιληφθεί ότι πόρρω απέχουν τα λόγια από τις πράξεις.

Χρήστος Χαραλάμπους

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης