Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗARCHIVEΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021Ανατροπές με ανακατατάξεις για τη Λεμεσό έφεραν τα αποτελέσματα

Ανατροπές με ανακατατάξεις για τη Λεμεσό έφεραν τα αποτελέσματα

Είναι γεγονός πως, ορισμένες εκ των ανατροπών που προέκυψαν μετά την καταμέτρηση των ψήφων χθες δεν ήταν αναμενόμενες στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού. Μέσα από 7 κομματικούς σχηματισμούς, 12 βουλευτές έχουν εκλεγεί, εκ των οποίων οι 6 θα είναι νέα πρόσωπα στον νέο σχηματισμό του Κοινοβουλίου.

Αν και όλα σχεδόν τα κόμματα μείωσαν τα ποσοστά τους, σε σύγκριση με τις εκλογές του 2016, ωστόσο κάποια διατήρησαν την αριθμητική παρουσία τους στη νέα Βουλή, εξασφαλίζοντας έδρα από την β’ κατανομή.

Αξιοσημείωτο του αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης που δεν ήταν ομολογουμένως αναμενόμενο, αποτελεί η μείωση των ποσοστών του ΑΚΕΛ κατά 3% και η απώλεια της τέταρτης έδρας την οποία είχε κερδίσει στις εκλογές του 2016 ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου ο οποίος  δεν επαναδιεκδίκησε. Την επανεκλογή τους πέτυχαν ο Κώστας Κώστα, με 6.209 σταυρούς προτίμησης και ο Αντρέας Καυκαλιάς, με 5.844 σταυρούς ενώ την 3η έδρα πήρε η Μαρίνα Νικολάου, με 4.126 σταυρούς προτίμησης. Δεν κατάφερε επανεκλογή ο Γιώργος Τ. Γεωργίου.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναδείχθηκε ως το πρώτο κόμμα στη Λεμεσό, ο οποίος παρά τη μείωση των ποσοστών του κατά 2%, έλαβε 20.733 ψήφους εκλέγοντας τρεις βουλευτές. Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης (8.057)ο Ευθύμιος Δίπλαρος. Οι άλλες δύο έδρες της Λεμεσού εξασφαλίστηκαν από νέα πρόσωπα και συγκεκριμένα από την Φωτεινή Τσιρίδου (5.771 σταυρούς)και τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΔΗΣΥ, Νίκο Σύκα (4.572). Δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν ο Ανδρέας Κυπριανού και η Ελένη Σταύρου.

Μάλιστα, ο Νίκος Σύκας ήταν ο αντιδήμαρχος στον Δήμο Λεμεσού, κάτι που εξυπακούει ότι με την εκλογή του ως Βουλευτής, τη θέση του στον Δήμο θα πάρει ως επόμενος επιλαχόντας του κόμματος στις δημοτικές εκλογές, ο Σίμος Κουφαλλής.

Όσον αφορά το ΔΗΚΟ, παρουσίασε μείωση των ποσοστών του κατά 2.8%, ωστόσο, κατάφερε να διατηρήσει τις δύο έδρες του στη Λεμεσό, με τον Παύλο Μυλωνά, που το 2016 είχε εκλεγεί με τη Συμμαχία Πολιτών, εξασφαλίζοντας 4.168 σταυρούς προτίμησης και τον Πανίκο Λεωνίδου να επανεκλέγεται με 3.323 σταυρούς.

Η Δημοκρατική Παράταξη εξασφάλισε μια έδρα στη Λεμεσό με ποσοστό 6.43% (4.672 ψήφους) την οποία καταλαμβάνει ο Πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, αν και φήμες τον  φέρουν να αποσύρεται παραχωρώντας την έδρα του στον Άγγελο Βότση.

Την έδρα της ΕΔΕΚ που παρουσίασε αύξηση των ποσοστών της στην Λεμεσό κατά μισή μονάδα, πήρε ο Πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Τέταρτο κόμμα στη Λεμεσό αναδείχθηκε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), το οποίο διπλασιάζοντας τα ποσοστά του, εξέλεξε βουλευτή τον πρώην βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Έδρα στην Λεμεσό εξασφάλισε και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, την οποία παίρνει ο Σταύρος Παπαδούρης, ο οποίος έλαβε 491 σταυρούς προτίμησης.

Το Limassol Today εύχεται στους εκλελεγμένους αντιπροσώπους καλή επιτυχία και να φέρουν εις πέρας με παραγωγικότητα τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Χρήστος Χαραλάμπους

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης