Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΣΤΗΛΕΣΜΟΝΟΛΟΓΟΣΜε σκωπτική διάθεση
#ΣΤΗΛΕΣ:

Με σκωπτική διάθεση

Ξεκίνησα που λες το Σάββατο να πάω στη Λεμεσό. Υπέροχη μέρα, καταπληκτικό το φως, ευχάριστη η διάθεση! Και φτάνω στην αποβάθρα, συναντώ φίλους και γνωστούς σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση από την αρχιτέκτονα Σεβίνα Φλωρίδου κι όλα φαίνονται να εξελίσσονται ομαλά για ένα τέλειο Σαββατοκυρίακο στην γενέτειρα. Μα έλα που οι καιροί είναι χαλεποί κι ας μη φαίνεται. Ξέχασα να φορτίσω το κινητό! Κατάρα! Η ένδειξη στην οθόνη 12% προειδοποιεί. Και ξέχασα να πάρω μαζί μου και το χαρτί του τριπλού εμβολιασμού! Μόλις το αντιλαμβάνομαι κρύος ιδρώτας αρχίζει να αναδύεται στο άνω χείλος. Λέω ψυχραιμία. Κάτι θα βρεθεί.  

Limassol Today - 6f33b679644091.5cc9b1be11f0e

Περπατάμε στο κέντρο της πόλης ένα γκρουπ περίπου πενήντα ατόμων, ακούμε τη Σεβίνα, κάποτε δεν την ακούμε από τα πολλά τροχοφόρα που περνούν, φανταζόμαστε την προκυμαία του 1900 τότε, χωρίς τροχοφόρα, μπαίνουμε στην οδό Ζικζακ, βγαίνουμε στα λουτρά και η μπαταρία κατεβαίνει κι όλο κατεβαίνει. Κι ο ιδρώτας αναδύεται κι όλο αναδύεται. Λίγο αργότερα η ξενάγηση τελειώνει, κι εκεί που προγραμματίζαμε που θα πάμε να πιούμε καφέ, που θα πάμε να φάμε μετά, σε ποια καταστήματα θα μπούμε τώρα με τις εκπτώσεις, ακούω τον ήχο της τελευταίας προειδοποίησης. Ωχ! Σύγκρυο με πιάνει. Πάει το Σάββατό μου. Ως εδώ ήταν! Ως τις 12.23! Γιατί έτσι είναι, λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο αφού ο απόλυτος και μοναδικός ξενοδόχος, χωρίς CEO, χωρίς μετόχους ή διευθυντές, είναι η μπαταρία του κινητού η οποία τα έπαιξε….σχεδόν. 1% !Εκεί που τρέχω κι ετοιμάζομαι να δείξω το κινητό στην καφετέρια τσουπ, έσβησε. Τίποτε. Μαύρο. Πατώ τα κουμπιά, τίποτε! Περιμένει το γκαρσόνι το safe pass, τίποτε! Έφυγα. Κι άρχισα την αναζήτηση φορτιστή. Οι πιο πολλοί φίλοι και συγγενείς είχαν φορτιστές που δεν ταίριαζαν. Τελοσπάντων, βρήκα, δανείστηκα και πάει και ο καφές και πάει και το φαγητό.

Κι η μέρα  συνεχίστηκε με την ελπίδα μου να κρέμεται από το κινητό. Κι έμπαινα στο αυτοκίνητο, φόρτιζα λίγο έμπαινα σε ένα κατάστημα. Κι ύστερα ξανά στο αυτοκίνητο, ξανά φόρτιζα λίγο, έμπαινα σε άλλο κατάστημα.  Κι ύστερα ξανά, και ήπια και έναν καφέ, με περηφάνια περισσή που είχα κινητό, που είχα safe pass, που είχα ζωή!

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης