Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗARCHIVEΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021Γνωρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές: Αργεντούλα Ιωάννου (ΑΚΕΛ)

Γνωρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές: Αργεντούλα Ιωάννου (ΑΚΕΛ)

Ποια είναι η Αργεντούλα Ιωάννου; Τι δεν μπορεί να μάθει κάποιος για εσάς ψάχνοντας στο διαδίκτυο;

Είμαι αυτή που γνωρίζετε από την δημόσια δράση η οποία διατρέχει και την επαγγελματική μου ζωή ως δικηγόρος. Έχω όραμα για μια ανθρωπινότερη ζωή για ουσιαστικό σεβασμό στα  βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, για κοινωνικό κράτος και δίκαιη κοινωνία σεβασμό. Δεν ανέχομαι την αδικία και τον εξευτελισμό των ζωών των ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας που ζητιανεύουν την καθημερινή επιβίωση τους. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που κρύβω, αλλά κρύβω όσα πληγώνουν προσωπικά εμένα αυτοί που με θεωρούν άτρωτη.

Ποιο πρόσωπο από τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική σκηνή του τόπου εκτιμάτε/θαυμάζετε; 

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον στο σημερινό πολιτικό σκηνικό αλλά εκτιμούσα και θαύμαζα την προηγούμενη Επίτροπο Διοικήσεως κα Ελίζα Σαββίδου που έμπαινε στις φυλακές και στην αστυνομία χωρίς προειδοποίηση απαιτώντας να κάνει έλεγχο πριν κρύψουν πράγματα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν να κατέλθετε ως υποψήφια βουλευτής; 

Η υποψηφιότητα μου είναι η φυσιολογική συνέχεια της δράσης και συμμετοχής μου στην αριστερά και στην κοινωνία, διεκδικώντας κοινωνικό κράτος και έλεγχο της εξουσίας.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα;

Το σημαντικότερο πρόβλημα πιστεύω παραμένει η μη λύση του κυπριακού και η παγίωση της διχοτόμησης και το δεύτερο η διαφθορά σε αντιπαραβολή με την φτώχια που βιώνει μια μεγάλη μερίδα του λαού μας, την παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών και τον αυταρχισμό που εκπέμπει η κυβέρνηση. Όλα αυτά προκαλούν την οργή και την απαξίωση της κοινωνίας στην πολιτική και στους πολιτικούς σακουλιάζοντας όλα τα Κόμματα στην ίδια σακούλα. Χρειάζεται προσπάθεια από την αριστερά να καταδείξουμε την διαφορά στο όραμα και στους δημοκρατικούς μας αγώνες για την υπεράσπιση της κοινωνίας που υποφέρει από τις πολιτικές των κυβερνώντων.

Ποιες είναι οι ευκαιρίες που υπάρχουν για τους πολίτες στην Κύπρο; 

Δεν υπάρχουν ευκαιρίες ούτε για συμμετοχή στο οικονομικό γίγνεσθαι και στα βασικά αγαθά. Κόσμος αποστερείται του δικαιώματος στην στέγη και στην αξιοπρεπή διαβίωση. Μικρές επιχειρήσεις κλείνουν και χάνονται θέσεις εργασίας. Ακόμα και το δικαίωμα στην μόρφωση πλήττεται και αυτό μετατρέπεται σε προνόμιο αφού οι οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Το κλείσιμο του συνεργατισμού έχει εξοντώσει τις ευκαιρίες μόρφωσης, απόκτησης κατοικίας ενώ οι τράπεζες αρνούνται να δανείζουν τους φτωχούς πολίτες είτε για επαγγελματική δραστηριοποίηση, στέγη ή για σπουδές των παιδιών τους.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής; 

Διεκδικώ την αναστήλωση του κοινωνικού κράτους την προστασία των αδυνάτων , την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού των πολιτών από τους θεσμούς. Θα αγωνιστώ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και το δυνάμωμα των μηχανισμών προστασίας που έχουν διαλυθεί.

Ποια είναι τα τρία πράγματα που θα θέλατε να αλλάξουν στην Κύπρο; 

Η εικόνα των υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και η εγκατάλειψη της κοινωνίας  που τις χρειάζεται, ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας και η προστασία των μεταναστών που διώκονται σαν μίασμα   

Ο 18χρονος, 20χρονος εαυτός σας, θα ψήφιζε την Αργεντούλα Ιωάννου ως βουλευτή; 

Νομίζω θα με ψήφιζα. Αυτή την αίσθηση στηρίζω στην σχέση ανοικτής επικοινωνίας που έχω με την νέα γενιά διεκδικώντας πάντοτε να ακούω και να κατανοώ τις ανάγκες και τις ευαισθησίες τους. Στην θέση ενός νέου ανθρώπου θα ήθελα να ψηφίσω ένα άνθρωπο αντισυμβατικό που μιλά με την γλώσσα της αλήθειας, αγωνίζεται, συγκρούεται με τα κατεστημένα  και διεκδικεί τομές στην κοινωνία.

Πού βλέπετε τη Κύπρο σε 10 χρόνια; 

Βλέπω την Κύπρο ειρηνική με λύση του κυπριακού που να ενώνει τον λαό, με επανασύσταση του συνεργατισμού  και οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, με πολιτιστική παραγωγή που να ξαναενώνει τις κοινότητες και να αναδεικνύει τον πλούτο της ψυχής του λαού μας.

Γιατί να σας εμπιστευτεί την ψήφο του ένας πολίτης; 

Γιατί είμαι ειλικρινής, ευθύς, σύγχρονη και διεκδικητική για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Δεν θα παίξω με τον πόνο των ανθρώπων και δεν θα λαικίσω. Αντίθετα συμπαραστέκομαι στο ατομικό πρόβλημα, προσπαθώντας να διαμορφώσω συλλογικές προτάσεις και διεκδικήσεις για θεσμικές λύσεις. Αυτό που μας λείπει και χρειαζόμαστε είναι η παραγωγή προοδευτικών  πολιτικών και η διεκδίκηση τους. Σε αυτό πιστεύω ότι απέδειξα ότι μπορώ να συμβάλω εποικοδομητικά μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα της αριστεράς.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης