Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗARCHIVEΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021Γνωρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές: Ευάγγελος Πουργουρίδης (Ανεξάρτητος Υποψήφιος)

Γνωρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές: Ευάγγελος Πουργουρίδης (Ανεξάρτητος Υποψήφιος)

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Πουργουρίδης; Τι δεν μπορεί να μάθει κάποιος για εσάς ψάχνοντας στο διαδίκτυο;

Είμαι ο γιός του Χρήστου από τον Μονιάτη και της Μαργαρίτας από τον Άγιο Δημήτριο Μαραθάσας.  Ένας κοινός θνητός που αγαπά τούτο τον τόπο και που πονεί βλέποντάς τον να υποφέρει στα χέρια μιας οργανωμένης συμμορίας. Ο βίος και η πολιτεία μου είναι ανοιχτό χαρτί.

Ποιο πρόσωπο από τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική σκηνή του τόπου εκτιμάτε/θαυμάζετε;

Δεν είμαι προσωπολάτρης.  Εκτιμώ και εξαίρω τα καλά των δημοσίων προσώπων και επικρίνω χωρίς φόβο και πάθος τα κακά τους.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν να κατέλθετε ως υποψήφιος βουλευτής;

Κουράστηκα να ακούω εκείνο το «δεν θα πάω να ψηφίσω διότι αηδίασα τα κόμματα». Ήθελα να δώσω λοιπόν στους συμπολίτες μου μια εναλλακτική επιλογή εναντίον της αποχής. Η αποχή δεν είναι λύση και δεν αλλάζει τα πράγματα. Απεναντίας είναι το καλύτερο δώρο για τα κόμματα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Οι πολίτες πρέπει να βγάλουν τα σκουπίδια έξω με την ψήφο τους.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός σήμερα;

Η Λεμεσός, όπως και όλες οι άλλες πόλεις και τα χωριά της Κύπρου μας είναι βυθισμένα στα προβλήματα και είναι πολύ δύσκολο να τα ιεραρχήσει κάποιος. Προσωπικά με απασχολεί πολύ η φτώχεια και οι συνέπειες της καθώς και οι ψυχολογικές επιπτώσεις των «μέτρων» στους πολίτες.

Ποιες είναι οι ευκαιρίες που υπάρχουν για τους πολίτες στη Λεμεσό;

Η ευκαιρία που βλέπω είναι μια και μοναδική. Οι εκλογές του Μαΐου. Οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να επαναστατήσουν εναντία στο σαθρό κατεστημένο με όπλο την ψήφο τους.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής; Πώς θα συμβάλετε στην ανάπτυξη της πόλης μας;

Μια από τις βασικές μου προτεραιότητες όταν μπω στην νέα Βουλή, θα είναι η επαναφορά του Άρθρου 144 του Συντάγματος, ούτως ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση στην Δικαιοσύνη όταν καταπατούνται τα δικαιώματα τους. Θέλω επίσης η Βουλή να ελέγχει τα «διατάγματα» του Υπουργού Υγείας για την νομιμότητά τους. Επίσης θα απαιτήσω τροποποίηση του εκλογικού Νόμου και του Νόμου για το πόθεν έσχες των Βουλευτών. Θέλω να μπει επιτέλους ένα τέρμα στις λαμογιές των κομμάτων.

Ποια είναι τα τρία πράγματα που θα θέλατε να αλλάξουν στη Λεμεσό;

Δεν θέλω να αλλάξουν τα πράγματα μόνο για την Λεμεσό. Θέλω να αλλάξουν για όλη την Κύπρο. Δικαιούμαι και απαιτώ να ζω σε ένα Κράτος Δικαίου.

Ο 18χρονος, 20χρονος εαυτός σας, θα ψήφιζε τον Ευάγγελο Πουργουρίδη ως βουλευτή;

Η υποψηφιότητά μου απευθύνεται κυρίως στους νέους της αποχής. Ας τους αφήσουμε λοιπόν εκείνους να απαντήσουν αυτό το ερώτημα.

Πού βλέπετε τη Λεμεσό σε 10 χρόνια;

Από εμάς εξαρτάται. Αν αναλογιστούμε όλοι την ζημιά που προκαλεί η αποχή στον τόπο μας και την δύναμη της ψήφου μας, σε δέκα χρόνια μας βλέπω πολύ μπροστά. Αν όχι, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Γιατί να σας εμπιστευτεί την ψήφο του ένας Λεμεσιανός;

Προτού με εμπιστευτείς, θέλω πρώτα να με ακούσεις και να με κρίνεις. Θέλω να βεβαιωθείς ο ίδιος ότι μπορώ να νομοθετήσω σωστά, ότι τηρώ τον λόγο μου και ότι οι θέσεις που εκφράζω εναντίον του σάπιου κομματικού συστήματος, τον πρεσβεύουν. Τότε και μόνο τότε να με εμπιστευτείς.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης